Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε δίπλα στο κινητό τηλέφωνο

Offsite Team -
12.09.2020 - 16:00

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε δίπλα στο κινητό τηλέφωνο

Thumbnail
Ο λόγος που καλό θα ήταν να το απομακρύνετε

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά μπορεί να διασαλευθεί σε μεγάλο βαθμό εάν κάποιος κοιμάται δίπλα σ' ένα ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, γι' αυτό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εάν κοιμάστε δίπλα σε ένα ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, όπως επισημαίνει το Εθνικό Ινστιτούτο Ύπνου της Γαλλίας (INSV). 

Σε σχετική ανακοίνωσή του υπογραμμίζεται το εξής:

«Όταν κοιμάστε δίπλα στο τηλέφωνό σας, ο εγκέφαλός σας είναι πάντα ξύπνιος ακόμα και τη νύχτα, επειδή η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι μόνιμη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ύπνο κακής ποιότητας και νυχτερινές αφυπνίσεις».

Έτσι, συνιστάται συνεπώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας πριν πάτε για ύπνο ή να επιλέξετε τη «Λειτουργία πτήσης».

Προβλήματα αϋπνίας

Το INSV αναφέρει, επίσης, ότι η έκθεση σε οθόνες πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να τον αποτρέψει. Πράγματι, το μπλε φως που εκπέμπεται, διεγείρει τους υποδοχείς στον αμφιβληστροειδή και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, το οποίο «καθυστερεί να κοιμηθεί».

Ακόμα, το ινστιτούτο προειδοποιεί και για τη λεγόμενη «γνωστική διέγερση», που συνδέεται με την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με τα e-mail πριν από τον ύπνο.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να περιοριστούν αυτά τα προβλήματα, το INSV επιμένει στη σημασία μιας «ψηφιακής απαγόρευσης κυκλοφορίας», που θα εφαρμόζεται μια-δύο ώρες πριν από τον ύπνο.

Άλλωστε, η Ζοέλ Αντριέν, νευροβιολόγος και επικεφαλής του προαναφερθέντος ινστιτούτου, υποστηρίζει σε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Πρέπει, επίσης, να ελαχιστοποιήσετε το [...] το άγχος που προκαλείται από τη σύνδεση με τον κυβερνοχώρο το βράδυ πριν πάτε για ύπνο: τερματίστε τις ανταλλαγές με τον έξω κόσμο και προετοιμάστε καλά τον χώρο που θα κοιμηθείτε. Εν ολίγοις, ρυθμίστε "ψηφιακή απαγόρευση κυκλοφορίας" προς όφελος χαλαρωτικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η ανάγνωση ή η μουσική».

sputniknews.gr

Θρόμβος στο αίμα: Μήπως σας λείπουν αυτές οι 2 βιταμίνες;

Offsite Team -
28.06.2022 - 21:27

Θρόμβος στο αίμα: Μήπως σας λείπουν αυτές οι 2 βιταμίνες;

Οι κιρσοί είναι οι διατεταμένες, «φουσκωμένες» φλέβες που εντοπίζονται κάτω από το δέρμα των ποδιών.

Σπάνια προκαλούν από μόνες τους προβλήματα, μπορεί όμως να αποτελούν πρόδρομο στάδιο σοβαρών παθήσεων του κυκλοφορικού.

Διαβάστε επίσης: Τρώτε στο… «πόδι»; Πώς επηρεάζει την υγεία σας

Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισές γυναίκες και το 25% των ανδρών εμφανίζουν κιρσούς καθώς μεγαλώνουν.

Η πάθηση όμως δεν είναι ενδεικτική μόνο της ηλικίας.

Δύο ανεπάρκειες βιταμινών μπορεί να υποδηλώνουν υποκείμενα προβλήματα που σχετίζονται με το φλεβικό σύστημα.

Η έλλειψη των συγκεκριμένων βιταμινών μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου φλεβικής νόσου και δημιουργίας θρόμβου στο αίμα

Foods Highest In Vitamin K On A Wooden Board. Healthy Eating. Top View

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ βοηθά στη δημιουργία διαφόρων πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά τον οργανισμό να παράγει την οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στη βελτίωση της οστικής μάζας και στη μείωση του κινδύνου καταγμάτων.

Επειδή η έλλειψή της συνδέεται με αδυναμία πρόληψης της αιμορραγίας, συχνά γίνεται αντιληπτή όταν το άτομο εμφανίζει μώλωπες η υπερβολική αιμορραγία από ένα ελαφρύ χτύπημα ή από τρύπημα της ένεσης.

Η βιταμίνη Κ2 καθοδηγεί το ασβέστιο στα οστά, ενεργοποιώντας τις πρωτεΐνες, οστεοκαλσίνη και matrix GLA, οι οποίες χρησιμεύουν για να εναποτίθεται το ασβέστιο στα οστά.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Κ2 έχουν ως αποτέλεσμα την ασβεστοποίηση της ελαστίνης, που είναι η αιτία του διπλοσάγονου, των αιμορροΐδων και των κιρσών.

Οι κιρσοί δεν πρέπει να συγχέονται με τις ευρυαγγείες, οι οποίες μπορεί να αντικατοπτρίζουν ασυνήθιστα υψηλή πίεση σε μεγαλύτερες φλέβες.

Διαβάστε επίσης: Παλινδρόμηση το καλοκαίρι: Τι πρέπει να αποφεύγετε

Μέσω της συμβολής της στην αναδόμηση του αγγειακού τοιχώματος, η βιταμίνη Κ μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και των δύο παθήσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό, που υπάρχει σε αφθονία στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κέιλ, χρησιμοποιείται ευρέως ως τοπική θεραπεία.

Βιταμίνη D

Η δεύτερη βιταμίνη που εμπλέκεται στην εμφάνιση κιρσών είναι η βιταμίνη D.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη διατηρεί τα αγγεία χαλαρά, υποστηρίζοντας την ομαλή ροή του αίματος.

Τα συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης D περιλαμβάνουν κατάθλιψη, αργή επούλωση των πληγών, αυξημένη συχνότητα καταγμάτων, πόνο στα οστά και τις αρθρώσεις.

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις των οστών, όπως ραχίτιδα στα παιδιά και πόνο στα οστά που προκαλείται από μια πάθηση που ονομάζεται οστεομαλακία στους ενήλικες.

onmed.gr

Home