Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η θέση του ΟΚΥπΥ για τους νοσηλευτές που απολύθηκαν

Offsite Team -
14.03.2023

Η θέση του ΟΚΥπΥ για τους νοσηλευτές που απολύθηκαν

Οι δυο νοσηλευτές δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση όταν προκηρυχθούν θέσεις εργασίας, λέει ο ΟΚΥπΥ

Παρά "τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος συγκεκριμένων τριών νοσηλευτών που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο επίταξης ενδιάμεσα της πανδημίας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει βάσει των νομικά συμβατών διαδικασιών", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Προστίθεται ότι "από τους τρεις επηρεαζόμενους νοσηλευτές των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει, ο ένας έχει ήδη προσληφθεί βάσει αυτών, οι υπόλοιπες δύο αιτήσεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ως έχουν ενώ οι δυο νοσηλευτές δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στον ΟΚΥπΥ όταν προκηρυχθούν θέσεις εργασίας".

Ο ΟΚΥπΥ εξηγεί ότι "για τις προσλήψεις νοσηλευτών στον ΟΚΥπΥ υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες εντός των νομικών πλαισίων που είναι γνωστές στους υποψηφίους, στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους των εργαζομένων, διαδικασίες οι οποίες ισχύουν καθολικά για όλους".

Τέλος, αναφέρει ότι "προσλαμβάνει με νόμιμες πρακτικές πρόσληψης που τηρούν τις καθιερωμένες διαδικασίες και προστατεύουν τα δικαιώματα όλων των υποψηφίων για εργασία".

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, είχε ανασταλεί η στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που ανακοινώθηκε για σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου μεταξύ των ωρών 12 μ. – 12.30 μ.μ.

Η στάση εργασίας επρόκειτο να γίνει λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου δυο νοσηλευτών, οι οποίοι εργοδοτήθηκαν λόγω Covid με το καθεστώς της επίταξης, όπως αναφέρεται.

"Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι, μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, θα συζητήσει το θέμα με στόχο την επίλυσή του", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home