Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατ’ οίκον χορήγηση ενισχυτικής δόσης με επικαιροποιημένα εμβόλια

Offsite Team -
02.11.2022

Κατ’ οίκον χορήγηση ενισχυτικής δόσης με επικαιροποιημένα εμβόλια

Όλες οι πληροφορίες

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κλινηρών ατόμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια που περιλαμβάνουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.1, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της παραλλαγής Όμικρον (περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3M6JXgm), το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίου θα γίνεται κατ’ οίκον ή στο χώρο διαμονής των ασθενών από εξειδικευμένους νοσηλευτές, οι οποίοι θα επικοινωνούν με τους αιτητές για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των 5 μηνών από την προηγούμενη ενισχυτική δόση εμβολίου.

Δικαιούχοι είναι κλινήρεις ασθενείς που ήδη έχουν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό με τις προηγούμενες δόσεις.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Έντυπο Αίτησης, το οποίο μπορεί να υποβληθεί από τον/την ίδιο/α τον/την ασθενή ή εκπρόσωπο του/της (οικείο του/της ασθενή/νούς) στις περιπτώσεις που ο/η ίδιος/ια αδυνατεί να το πράξει. Ακολούθως, το Έντυπο Αίτησης πλήρως συμπληρωμένο και υπογραμμένο από τον/την αιτητή/τρια και τον/την Προσωπικό/ή Ιατρό, πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω τηλεομοιότυπου (φαξ) στο 22771496.

Σημειώνεται ότι άτομα τα οποία κατά την αρχική φάση του εμβολιαστικού προγράμματος δεν εμβολιάστηκαν, αλλά είναι κλινήρη και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να αιτηθούν για κατ’ οίκον εμβολιασμό με 1η και 2η δόση, συμπληρώνοντας κατάλληλα το Έντυπο Αίτησης. Το εν λόγω Έντυπο θα πρέπει να αποστέλλεται υπογεγραμμένο τόσο από το δικαιούχο ή εκπρόσωπό του, όσο και από τον Προσωπικό Ιατρό στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω τηλεομοιότυπου (φαξ) στο 22771496.

Home