Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κρυοθεραπεία: Τι συμβαίνει στο σώμα μας στους -87° Κελσίου

Offsite Team -
28.11.2022 - 16:14

Κρυοθεραπεία: Τι συμβαίνει στο σώμα μας στους -87° Κελσίου

H εξέλιξη της κρυοθεραπείας είναι μια τάση που διαδίδεται αλματωδώς

Οι θάλαμοι ολόσωμης κρυοθεραπείας κατασκευάζονται στην Γερμανία με μία μοναδική πατενταρισμένη ηλεκτρική τεχνολογία (cryogenic) εδώ και 20 χρόνια χωρίς τη χρήση αζώτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλή ασφάλεια, ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας, αποτελεσματικότητα και σημαντικά χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Η ολόσωμη κρυοθεραπεία (Whole Body Cryotherapy) θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες. Στον κρυοθάλαμο, το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή η απόκριση περιλαμβάνει την απελευθέρωση ενδορφινών, ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενίσχυση της αιματικής κυκλοφορίας και του μεταβολισμού, αποτοξίνωση των κυττάρων και ενεργοποίηση των επουλωτικών διεργασιών.

>>>Δείτε ακόμη: Καδής: Εξαιρετική η προστασία δασών την αντιπυρική περίοδο

Οι κρυοθεραπείες έχουν αποδειχθεί ότι επιταχύνουν τον χρόνο αποθεραπείας, μειώνουν την κούραση και διεγείρουν ακόμη και τη νευρομυϊκή αποκατάσταση, ειδικά αφού οι άνθρωποι ασχολούνται με κάποιο έντονο άθλημα.

«Η κρυοθεραπεία αποτοξινώνει το σώμα και βελτιώνει τη συνολική ευεξία, είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται από ειδικούς ευεξίας και επαγγελματίες αθλητές για την πρωτοποριακή του θεραπευτική υπάρχοντα. Συνιστάται τοπική κρυοθεραπεία για συγκεκριμένες περιοχές του σώματος ή μπορείτε να επιλέξετε μια συνεδρία στον πλήρη θάλαμο κρυοθεραπείας. Η διαδικασία περιλαμβάνει τον θάλαμο κρυοτεχνολογίας με κρύο αέρα έως -85°C/-120°F για έως και 3 λεπτά. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλαπλά καθώς οι θεραπείες κρυοθεραπείας περιλαμβάνουν μυϊκή αποκατάσταση, μείωση σε πόνο και φλεγμονή καθώς και αυξημένο ανοσοποιητικό. Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του καταπολεμά τις αντιδράσεις του σώματος στο στρες που σχετίζονται με ρευματικές και δερματικές παθήσεις, μειωμένος πόνος από αρθρίτιδα και μυϊκούς τραυματισμούς για γρήγορη ανάρρωση. Μπορεί κάποιος να απολαύσει ενισχυμένη διάθεση, ύπνο, εστίαση και τόνωση του μεταβολισμού με την τελευταία καινοτομία στον τομέα της ευεξίας», μας λέει η Ελένη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια του Spa στο βραβευμένο Daios Cove της Κρήτης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι χάρη στη δυναμική επίδραση που έχει στον μεταβολισμό η κρυοθεραπεία, μετά από μόλις τρία λεπτά στον θάλαμο, μπορεί κανείς να έχει χάσει μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, περίπου 800-1000 θερμίδες δεδομένου ότι η επενέργεια της θεραπείας συνεχίζεται για ώρες. Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος που αθλητές, μοντέλα κλπ. λατρεύουν την κρυοθεραπεία ιδίως την παραμονή των υποχρεώσεών τους.

Υποστηρίζει την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος

Αυξάνοντας τη ροή του αίματος με μια κρύα βύθιση, θα ενεργοποιήσετε τους θύλακες των τριχών και θα βοηθήσετε στη θρέψη τους, κάνοντας τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πιο πυκνά και πιο γρήγορα. Αυτά τα αποτελέσματα έχει ακόμη αποδειχθεί ότι αποτρέπουν την τριχόπτωση και ενθαρρύνουν την εκ νέου ανάπτυξη σε πολλές περιπτώσεις. Οι κρύες βουτιές θα κάνουν τους πόρους σας μικρότερους και θα μειώσουν την ποσότητα του ελαίου που εκκρίνουν, ενώ ταυτόχρονα θα συσφίξουν το δέρμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα ακμής και τα λιπαρά μαλλιά, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα μαλλιά και το δέρμα σας παραμένουν υγιή, λεία και ενυδατωμένα. Οταν συνδυάζετε την καλύτερη υγεία του δέρματος και την παράλυση των νεύρων που προκαλεί το κρύο, καθιστά την θεραπεία αποτελεσματική ή μέθοδο πρόληψης για καταστάσεις όπως ο χρόνιος κνησμός, το έκζεμα, οι κνίδωση και μια σειρά από άλλες δερματικές παθήσεις. Η κρυοθεραπεία μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και να αναζωογονήσει το δέρμα.

Καλό για την ψυχική υγεία

Οι κρύες επαφές είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα του σώματος. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα της βήτα-ενδορφίνης στο αίμα σας, ενώ θα εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σας να αντιμετωπίζει καλύτερα το στρες. Οταν οι περιφερειακές νευρικές απολήξεις των υποδοχέων του κρύου στο δέρμα σας στέλνουν ηλεκτρικές ώσεις στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας κρύας βουτιάς, μπορεί φυσικά να βοηθήσει στην ανακούφιση πολλών από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να βελτιώσει τη διάθεσή σας, οδηγώντας σε μια πολύ πιο χαρούμενη, πιο υγιή, πιο χαλαρή ψυχολογική κατάσταση. Μια κρύα βουτιά θα αυξήσει επίσης τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, του μακρύτερου, πιο περίπλοκου νεύρου στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμες βελτιώσεις της διάθεσης, καλύτερη διαχείριση του πόνου, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ευεξία.

Μειώνει την καταπόνηση των μυών και βελτιώνει την αποκατάσταση

Οι κρυοθεραπείες έχουν αποδειχθεί ότι επιταχύνουν τον χρόνο αποθεραπείας, μειώνουν την κούραση και διεγείρουν ακόμη και τη νευρομυϊκή αποκατάσταση, ειδικά αφού οι άνθρωποι ασχολούνται με κάποιο έντονο άθλημα. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη ροή οξυγονωμένου αίματος. Το παγωμένο νερό σε μια κρύα βουτιά κάνει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στα άκρα σας, γεγονός που αναγκάζει το ζεστό αίμα να ρέει στα ζωτικά σας όργανα. Αυτό όχι μόνο θα επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση και θα μειώσει τον μυϊκό πόνο, αλλά θα προσφέρει επίσης μια εξαιρετική «προπόνηση» για τα αιμοφόρα αγγεία, που θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο δυνατά με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο σημαντικά εάν κάνετε ένα ζεστό ντους αμέσως μόλις βγείτε από το κρύο.

*Οι θεραπείες δεν συνίσταται για άτομα με διαβήτη, βηματοδότη, ιστορικό υψηλής πίεσης, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβίας, επιληπτικούς καθώς και εγκυμονούσες.  

newmoney.gr

Home