Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λειτουργούν έως 1η Φεβρουαρίου οι Α' Βοήθειες για παιδιά (Φωτο)

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
04.01.2023

Λειτουργούν έως 1η Φεβρουαρίου οι Α' Βοήθειες για παιδιά (Φωτο)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Έτσι είναι το ΤΑΕΠ Παίδων στο Γ.Ν.Λευκωσίας - Προσλήφθηκαν 3 παιδίατροι

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα λειτουργήσει τελικά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά, με τον υπουργό Υγείας να έχει θέσει ως στόχο, να λειτουργήσει περί τα μέσα Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του χρόνου.

Αν και οι αρχικές σκέψεις ήταν το ΤΑΕΠ να δημιουργηθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο, εν τέλει αποφασίστηκε όπως προσωρινά στεγαστεί σε διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μάλιστα, έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα κρεβάτια και απαραίτητος εξοπλισμός.

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, δήλωσε ότι έχουν προσληφθεί 3 παιδίατροι οι οποίοι θα στελεχώνουν το ΤΑΕΠ παίδων. «Εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για πρόσληψη 6 γιατρών, ωστόσο προσλήφθηκαν 3. Αυτό που απομένει είναι η διαμόρφωση του προγράμματος με άλλους 3 υφιστάμενους παιδιάτρους».

Αυτός είναι ο χώρος όπου θα στεγάζεται το ΤΑΕΠ Παίδων

1

Έρχεται Κέντρο Εγκαυμάτων & άλλες κλινικές στο Μακάρειο

Στο μεταξύ, στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουν τροχοδρομηθεί να δημιουργηθούν κι άλλες υποδομές. Συγκεκριμένα, στο Μακάρειο Νοσοκομείο θα δημιουργηθεί το πρώτο Κέντρο Εγκαυμάτων στην Κύπρο, νέα Κλινική Παιδονευρολογίας και Γενετικής καθώς επίσης και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, την δεδομένη χρονική περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός των υποδομών και οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα προχωρούν κανονικά βάσει σχεδιασμού. Σύντομα, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ θα προκηρυχθούν προσφορές, με τα έργα να ξεκινούν εντός του 2023.

Home