Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με VidPrevtyn Beta πλέον οι εμβολιασμοί για Covid στην Κύπρο

Offsite Team -
15.03.2023

Με VidPrevtyn Beta πλέον οι εμβολιασμοί για Covid στην Κύπρο

Με εμβόλιο VidPrevtyn Beta η ενισχυτική δόση για όσους εμβολιάστηκαν με εμβόλια mRNA ή αδενοϊικού φορέα

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της ανοσίας του πληθυσμού έναντι της νόσου COVID-19, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών αξιολόγησε τις νέες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της Νόσου COVID-19.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια τεχνολογίας mRNA ή με εμβόλια αδενοϊικού φορέα έναντι της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, πρέπει να υπάρχει μεσοδιάστημα 4 μηνών μετά από προηγούμενο εμβολιασμό. Τονίζεται ότι το εν λόγω εμβόλιο βοηθά στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων και την πρόληψη της COVID-19 που προκαλείται από τον SARS-CoV-5.

Αναφέρεται ότι η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 είναι προαιρετική.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

ΚΥΠΕ

Home