Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μονοτονία στο σπίτι; Χορογραφίες-παιχνίδια για εσάς και τα παιδιά

Της Μύριας Γεωργίου
- 11.04.2020

Μονοτονία στο σπίτι; Χορογραφίες-παιχνίδια για εσάς και τα παιδιά

Thumbnail
Τι να προσέξετε, χρήσιμες συμβουλές - Tips και βίντεο

Αυτή την περίοδο που πρέπει να μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι, καλό θα ήταν να βρίσκαμε διάφορους τρόπους να ξεφεύγουμε από την μονοτονία του εγκλεισμού . Ένας καλός τρόπος θα ήταν ο χορός, δοκιμάζοντας τις χορευτικές μας ικανότητες.

Ο χορός βελτιώνει το σώμα, είναι ένας ευχάριστος  τρόπος εκτόνωσης, μέσα από τον οποίο ξεφεύγει το μυαλό μας αλλά και το σώμα μας από την καθημερινότητα.

Η Offsite επικοινώνησε με την Χάρις Αριστοδήμου, δασκάλα χορού, όπου η ίδια μας έδωσε διάφορες ιδέες και συμβουλές για διάφορα χορευτικά παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας, αλλά και διάφορες χορογραφίες για εμάς τους ίδιους για να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο στο σπίτι.

Μπαμπά...χορεύουμε; 'Ενα εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού ...

Χορευτικά παιχνίδια για παιδιά

Όπως ανέφερε η κα Αριστοδήμου, υπάρχουν διάφορα χορευτικά παιχνίδια και κινησιολογικές δραστηριότητες, όπου οι γονείς μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Αυτό θα ενώσει την οικογένεια, θα δημιουργήσει ένα πιο εύθυμο και ευχάριστο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να απαλλαχτούν για λίγο από τη μονοτονία της καραντίνας και του εγκλεισμού στο σπίτι.

Πως να τα παίξετε:

1. «Μουσικά Αγάλματα»

Η πρώτη δραστηριότητα είναι τα Μουσικά Αγάλματα, όπου βάζουν μουσική, χορεύουν και κάποιος είναι υπεύθυνος να την σταματά ανά πάσα στιγμή και πρέπει να μείνουν αγάλματα -ακίνητοι.

Όποιος κινείται βγαίνει έξω από το παιχνίδι και συνεχίζουν μέχρι να βρούν τον νικητή.

14 διαφορετικά παιχνίδια για... δράση στο σπίτι! - Άσκηση και ...

2. «Άκου και χόρεψε»

Η δεύτερη δραστηριότητα είναι το να διαλέγουν ένα τραγούδι και ακούγοντας τα λόγια να προσπαθούν να κάνουν κινήσεις με βάση το νόημα του τραγουδιού, δηλαδή να προσπαθείς να περιγράψεις με την κίνηση.

Για παράδειγμα, σ' ένα τραγούδι που μιλά για αγάπη μπορούμε να κάνουμε καρδία με τα χέρια μας. 

3. «Χορευτική Παντομίμα»

Το τρίτο παιχνίδι είναι η «χορευτική παντομίμα» όπου κάθε φορά μπαίνει ένα άτομο μπροστά, χορεύει και οι υπόλοιποι μιμούνται ό,τι κάνει.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΟΡΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ THE DANCE CLUB

Χορογραφίες για μεγάλους:

Όσον αφορά το χορό, υπάρχουν διαδικτυακά μαθήματα  όπου μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σ' ένα μάθημα, μαθαίνοντας βασικά βήματα κάποιου χορού ή  μια μικρή χορογραφία.

Υπάρχουν δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο, εξαρτάται και από το είδος χορού που αρέσει στον καθένα, για παράδειγμα χιπ-χοπ, λάτιν, ελληνικούς χορούς κλπ.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή εάν κάποιος θέλει αν πληρώσει δασκάλους από την Κύπρο για online μαθήματα μέσω διαδικτύου (skype, viber, Facebook κτλ.).

Το μυστικό για δυνατούς κοιλιακούς είναι απλό!

Σημαντικές συμβουλές:

Οι συμβουλές ισχύουν και για μικρούς και για μεγάλους

Πριν αρχίσουμε οποιαδήποτε χορευτική δραστηριότητα πρέπει να προετοιμάσουμε το σώμα μας.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πρώτα ασκήσεις αναπνοής για να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος και να αρχίσει το σώμα να εγκλιματίζεται στο χορευτικό περιβάλλον.

Λόγω του ότι ίσως να είμαστε στρεσαρισμένοι λόγω του ότι είμαστε όλη μέρα στο σπίτι ή στη δουλειά, είναι σημαντικό πρώτα να κάνουμε ασκήσεις αναπνοής:

 Εισπνέουμε κρατώντας την αναπνοή μας για 5- 10 δευτερόλεπτα και εκπνέουμε αργά, πάλι μέχρι το 10.  Αυτό θα επαναληφθεί για 3-4 φορές.

Στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε τεντώματα για να μαλακώσουν οι μύες και οι τένοντες, γιατί αυτό βοηθάει στην συγκέντρωση όχι μόνο στο ότι θα χορέψουμε, αλλά και στο πως θα το χορέψουμε.

Μετά τις ασκήσεις, μπορούμε να κάνουμε λίγη αερόβια γυμναστική π.χ. τροχάδι επιτόπου διότι είναι καλό για την κυκλοφορία του αίματος.

Όλα αυτά θα ήταν πιο ευχάριστα με την συνοδεία μουσικής!

Χορός, τέχνη ή άθλημα; | Όλοι για το Παιδί

Μετά τον χορό:

Πρέπει να κάνουμε ασκήσεις για φινάλε με σκοπό τη  χαλάρωση.

Συνιστώνται,  ασκήσεις αναπνοής, για να επαναφέρουμε τους παλμούς της καρδιάς σε κανονικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, καλό είναι να κάνουμε και πάλι τεντώματα και ασκήσεις χαλάρωσης ούτως ώστε να ηρεμήσουμε το σώμα μας, για να αποφύγουμε την περίπτωση να υποστούμε οποιοδήποτε τραυματισμό ή πιάσιμο στους  μύες και στους τένοντες.

Χορογραφίες που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Home