Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΑΥ: Θέλουν ποδολόγους στο ΓεΣΥ από το καλοκαίρι

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
12.03.2023

ΟΑΥ: Θέλουν ποδολόγους στο ΓεΣΥ από το καλοκαίρι

Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις - 69 ποδολόγοι στο περίμενε για να μπουν στο ΓεΣΥ

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ο ΟΑΥ εργάζεται πυρετωδώς ώστε να ενταχθούν στο ΓεΣΥ νέοι πάροχοι και νέες υπηρεσίες.

Ανάμεσα στους παρόχους που αναμένουν να βρεθεί η χρυσή τομή για ένταξή τους στο ΓεΣΥ είναι και οι ποδολόγοι.

ΟΑΥ και Σύλλογος Εγγεγραμμένων Ποδολόγων βρίσκονται σε διαβουλεύσεις. Ήδη από πλευράς ΟΑΥ έχει υποβληθεί πρόταση με τον Σύλλογο να επανέρχεται με εισηγήσεις οι οποίες τυγχάνουν αξιολόγησης από τον Οργανισμό.

Σε δηλώσεις της στην OffsiteNews η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ κ. Μόνικα Κυριάκου ανέφερε πως αυτό που εκκρεμεί είναι ο καθορισμός νέας συνάντησης με τον Σύλλογο Εγγεγραμμένων Ποδολόγων. Κατά την νέα συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι εισηγήσεις των ποδολόγων αναφορικά με τις υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και ακολούθως να ληφθεί η τελική απόφαση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, η κ. Κυριάκου απάντησε πως «αφού συμφωνηθεί το πακέτο υπηρεσιών θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες στο σύστημα πληροφορικής σε ό,τι αφορά την εγγραφή των ποδολόγων στο ΓεΣΥ».

Ο ΟΑΥ πάντως εκφράζει αισιοδοξία και πως εν τέλει θα βρεθεί η χρυσή τομή. «Εκτιμούμε ότι Μάιο-Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι ποδολόγοι να προσφέρουν υπηρεσίες εντός ΓεΣΥ», επεσήμανε καταληκτικά η κ. Κυριάκου.

Η OffsiteNews, επικοινώνησε και με τον δρ Ιωάννη Λουβαρίδη, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των Εγγεγραμμένων Ποδολόγων.

Ο δρ Λουβαρίδης, ανέφερε αρχικά πως στην Κύπρο υπάρχουν συνολικά 69 εγγεγραμμένοι ποδολόγοι. 

«Είμαστε από τα λίγα επαγγέλματα υγείας από τα οποία εμείς ζητήσαμε να ενταχθούμε στο ΓεΣΥ», σημείωσε ο δρ Λουβαρίδης, τονίζοντας πως σκοπός του ΔΣ του συλλόγου είναι η ένταξή τους στο ΓεΣΥ.

Καταληκτικά, δήλωσε πως «αναμένουμε συνάντηση για να συζητηθεί η πρόταση. Η πρόθεσή μας είναι να ενταχθούμε με τα σωστά κριτήρια ούτως ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους δικαιούχους». 

Home