Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει Βουλή για τις πρώτες γενικές της εξετάσεις η Κανάρη

Κωνσταντίνα Χατζηνδρέα -
24.05.2023

Πάει Βουλή για τις πρώτες γενικές της εξετάσεις η Κανάρη

Ετοίμασαν λίστες με τα θέματα που θα θέσουν στην υπουργό οι βουλευτές

Την πρώτη της παρουσία ως υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει αύριο (25/5) η Πόπη Κανάρη στην επιτροπή Υγείας της Βουλής.. 

Η υπουργός Υγείας θα βρεθεί «απέναντι» από τους βουλευτές οι οποίοι ήδη έχουν ετοιμάσει τα ερωτήματα τα οποία θα της υποβάλουν. Η ατζέντα της συνεδρίασης, είναι ανοικτή, κάτι το οποίο προμηνύει ότι η κ. Κανάρη θα κληθεί να απαντήσει σε πληθώρα ερωτημάτων.

Σε επικοινωνία μας με βουλευτές μας λέχθηκε πως μεταξύ άλλων αναμένουν από την υπουργό να τους ενημερώσει για το τι έπραξε μέχρι στιγμής στα της υγείας. Τα κεφάλαια τα οποία είναι ανοικτά, είναι αρκετά και αναμένεται πως η υπουργός θα έχει αρκετά ζητήματα για τα οποία θα πρέπει με όλους τους εμπλεκόμενους να βρει τις απαραίτητες λύσεις.

Παράλληλα, θα ζητήσουν από την υπουργό να τους ενημερώσει περαιτέρω για τους σχεδιασμούς του υπουργείου αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει για επίλυση των προβλημάτων. 

Όπως μας λέχθηκε, μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν ενώπιον της υπουργού είναι:

> ΓεΣΥ και καταχρήσεις

> Υποδομές δημόσιων νοσηλευτηρίων

> Υποστελέχωση νοσηλευτηρίων

> Αυτονόμηση νοσηλευτηρίων

> Φάρμακα/Αναλώσιμα

> Δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών

> Προβλήματα στα ΤΑΕΠ και ένταξη ιδιωτικών ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ

> Αύξηση επιδότησης για εξωσωματικές

Βάσει και των θεμάτων, την συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό το ΓεΣΥ και τα προβλήματά του που εντοπίζονται αλλά και τις καταχρήσεις που σύμφωνα και με τις καταγγελίες είναι συχνό φαινόμενο. 

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη (1/6) η επιτροπή Υγείας αναμένεται να συζητήσει περαιτέρω τα προβλήματα και τις καταχρήσεις στο ΓεΣΥ. 

Home