Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόεδρος ΔΣ ΟΑΥ: Έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του ΠτΔ

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
03.08.2022

Πρόεδρος ΔΣ ΟΑΥ: Έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του ΠτΔ

Έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη - Τι δήλωσε στην OffsiteNews ο Θωμάς Αντωνίου

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της OffsiteNews για την επιστολή του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου όπου έθεσε ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε νωρίτερα σήμερα αναφορικά με την επιθυμία του κ. Θωμά Αντωνίου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, να θέσει στη διάθεση του Προέδρου την παραίτηση του».

Παράλληλα σημειώνει πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν μας ικανοποιεί δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σταθερότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, κάτι που συνέβαλε στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν κατά τα πρώτα στάδια της υλοποίησης μιας ιστορικής μεταρρύθμισης, αλλά και για να προωθηθούν αναβαθμίσεις στο Γενικό Σύστημα Υγείας».

Καταληκτικά ο κ. Πελεκάνος δήλωσε ότι «δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω επιστολών που έχουν σταλεί πριν από λίγο, ζητά όπως λάβει τις επι του θέματος γνωματεύσεις και απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα και της Επιτροπής Ασυμβίβαστου ως οι αρμόδιες Αρχές, προτού λάβει τις όποιες αποφάσεις του.   

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε ο Θωμάς Αντωνίου, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όπως πληροφορείται η OffsiteNews ο κ. Αντωνίου έστειλε επιστολή το βράδυ της Τρίτης (2/8) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέτοντας στην διάθεσή του την παραίτησή του.

Όπως πληροφορούμαστε ο ΠτΔ θα συμβουλευτεί τον Γενικό Ειαγγελέα και την Επιτροπή Ασυμβίμβαστου, και αφού έχει ενώπιόν του όλα τα δεδομένα θα αποφασίσει αναλόγως. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αντωνίου είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί μετά και τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Παρόλο που το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28 Ιουλίου αποφάσισε όπως παύσει τον δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου από το ΔΣ του ΟΑΥ, ο κ. Αντωνίου υπέβαλε την παραίτησή του. 

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο κ. Θωμάς Αντωνίου ανέφερε πως τη δεδομένη στιγμή ο ίδιος δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί περαιτέρω προτού υπάρξει απάντηση από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη. 

Εντός της ημέρας αναμένεται μάλιστα ότι θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Προεδρικού. 

Home