Το πρώτο μήνυμα Στ. Κυριακίδου μετά την έναρξη της θητείας της

Το πρώτο μήνυμα Στ. Κυριακίδου μετά την έναρξη της θητείας της

Οι κατάλληλες υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια, δήλωσε η Στ. Κυριακίδου

Το μήνυμά της για την επόμενη πενταετία στο χαρτοφυλάκιο της υγείας στο πλαίσιο της νέας Κομισιόν, έστειλε με βιντεοσκοπημένο της μήνυμα, η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, με την ευκαιρία σήμερα της έναρξης της θητείας της νέας Επιτροπής.

"Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συστήματα υγείας που να λειτουργούν σωστά και να είναι ισότιμα προσβάσιμα σε όλους", δήλωσε η νέα Επίτροπος.

"Οι κατάλληλες υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια για τον κάθε Ευρωπαίο συμπολίτη μας", σημείωσε, τονίζοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει αρχές στις οποίες, όπως δήλωσε, "πιστεύω και έχω παλέψει όλη μου τη ζωή".

"Είμαι αποφασισμένη για να πετύχω το δύσκολο στόχο καταπολέμησης του καρκίνου, θα εργαστώ για την προώθηση της ευημερίας των πολιτών, συνδυάζοντας την υγεία των ανθρώπων των ζώων και των φυτών, σε μια ολιστική προσέγγιση", είπε.

"Με τους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την προεδρία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε τη διαφορά, για να δώσουμε στους Ευρωπαίους πολίτες, όλα όσα αναμένουν από εμάς, στον τομέα της υγείας", κατέληξε.

Επιπλέον με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, η Στ.Κυριακίδου τόνισε ότι "με 30.000 νέους διαγνωσθέντες ετησίως η επιδημία του HIV στην ΕΕ και τον ΕΟΧ παραμένει αμετάβλητη". "Ως Επίτροπος Υγείας θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το ανατρέψω και θα εργαστώ για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των πολιτών που ζουν με τον AIDS", τόνισε.

ΚΥΠΕ 

Home