Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψάχνουν την χρυσή τομή για τις συμβάσεις στα νοσοκομεία

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
31.01.2023

Ψάχνουν την χρυσή τομή για τις συμβάσεις στα νοσοκομεία

Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ συντεχνιών και ΟΚΥπΥ σήμερα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Ξανά στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθεί σήμερα ο ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ για την πρόταση για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια.

Η σημερινή κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιείται μετά την στάση εργασίας της 17ης Ιανουαρίου αλλά και την κατάθεση νέας πρότασης από πλευράς ΟΚΥπΥ την περασμένη Τρίτη (24/1).

Η συντεχνίες πάντως χαρακτήρισαν την τελευταία πρόταση από πλευράς ΟΚΥπΥ, ξαναζεσταμένο φαγητό, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν συμπεριλήφθηκε κάτι νεότερο.

Μιλώντας στην OffsiteNews ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) Θεόδωρος Πετέλης «στην τελευταία πρόταση που μας δόθηκε, οι θέσεις ΟΚΥπΥ για ΑΤΑ και μισθολογικές αυξήσεις δεν διαφοροποιήθηκαν καθόλου. Ουσιαστικά αυτό που έγινε, είναι η ένωση της ΑΤΑ με άλλες παραμέτρους, ενώ εμείς είχαμε τονίσει πως η ΑΤΑ θέλουμε να δίνεται βάσει της φιλοσοφίας της». Συνεχίζοντας ο κ. Πετέλης ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθούν «ειδικές ρυθμίσεις» για την ΑΤΑ. 

Απαίτηση των συντεχνιών είναι η συνομολόγηση μιας συλλογικής σύμβασης στο ίδιο πλαίσιο και αρχές, που υπάρχουν στους υπόλοιπους ημιδημόσιους οργανισμούς.

Από την άλλη, ο ΟΚΥπΥ αυτό που αναφέρει είναι πως η πρόταση θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση. Ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου μιλώντας στην ιστοσελίδα μας δήλωσε πως όλα τα θέματα που αφορούν στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης θα είναι ανοικτά προς συζήτηση κατά τη συνάντηση.

Καταληκτικά σημειώνεται πως η σημερινή συνάντηση θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, δεν αποκλείεται η περαιτέρω κλιμάκωση μέτρων από πλευράς των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Home