Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σ.Κυριακίδου: Στην Εσθονία για θέματα υγείας & ασφάλειας τροφίμων

Offsite Team -
21.10.2022 - 15:36

Σ.Κυριακίδου: Στην Εσθονία για θέματα υγείας & ασφάλειας τροφίμων

Η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας, καθώς και με τον Υπουργό Υγείας Πεέπ Πέτερσον

Στο Τάλιν της Εσθονίας μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα έχει συναντήσεις με αντικείμενο θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας, καθώς και με τον Υπουργό Υγείας Πεέπ Πέτερσον με τον οποίο θα συζητήσει τις πιο επείγουσες προτεραιότητες στον τομέα της υγείας, όπως τον εμβολιασμό και την ετοιμότητα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και για το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η Επίτροπος θα πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον κ. Πέτερσον στο «Ιατρικό Κέντρο Βόρειας Εσθονίας», με αντικείμενο τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.

«Οι επόμενοι μήνες παρουσιάζουν μια σειρά από ευκαιρίες και προκλήσεις στους τομείς τόσο της υγείας όσο και της ασφάλειας τροφίμων», ανέφερε ενόψει της επίσκεψης η κ. Κυριακίδου. «Η Εσθονία ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής της δουλειάς με σε αυτούς τους τομείς, και ελπίζω να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη συνεργασία μας».

«Προσβλέπω επίσης στο να δω από πρώτο χέρι την κρίσιμη δουλειά που σώζει ζωές του προσωπικού, και να συναντήσω κάποιους από τους ασθενείς που αποτελούν έμπνευση, στο Ιατρικό Κέντρο Βόρειας Εσθονίας» ανέφερε ακόμα.

«Είναι ξεκάθαρο πως χρειαζόμαστε περισσότερους και καλύτερους προσυμπτωματικούς ελέγχους για τον καρκίνο, και η πρόσφατη σύσταση μας είναι καθαρό μήνυμα της δέσμευσής μας» πρόσθεσε.

Η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί επίσης με τον Υπουργό Αγροτικών Υποθέσεων Ούρμας Κρούουσε για να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική της ΕΕ «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Την Τρίτη, γύρω στις 11:45 ώρα Κύπρου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου παρουσία της κ. Κυριακίδου και του κ. Πέτερσον.

ΚΥΠΕ

Home