Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο 50% η στελέχωση των Πρώτων Βοηθειών για Παιδιά

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
21.03.2023

Στο 50% η στελέχωση των Πρώτων Βοηθειών για Παιδιά

Τρέχουν να στελεχώσουν το Τμήμα - Δηλώσεις υπουργού Υγείας στην OffsiteNews

Επιτακτική ήταν η ανάγκη δημιουργίας ΤΑΕΠ Παίδων στην Κύπρο καθώς μέχρι πρότινος ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν διέθετε Πρώτες Βοήθειες για παιδιά. Οι σκέψεις και οι προσπάθειες για δημιουργία του ΤΑΕΠ χρονολογούνται, χωρίς να υπήρχε οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο τέως υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είχε θέσει ως στόχο προτού αποχωρήσει από το υπουργείο, να τεθεί σε λειτουργία το ΤΑΕΠ Παίδων.

Αν και οι αρχικές σκέψεις ήθελαν το ΤΑΕΠ να λειτουργεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο, εν τέλει στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από τις 30 Ιανουαρίου το ΤΑΕΠ Παίδων άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται παιδιά-ασθενείς ηλικιών 0-16 ετών. Ήδη έχουν προσληφθεί 3 γιατροί ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τις ανάγκες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα η στελέχωση τη δεδομένη στιγμή είναι στο 50%.

Την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και το ΤΑΕΠ Παίδων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είδε, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μιλώντας στην OffsiteNews η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το πώς αρχικά υπολογίστηκαν από πλευράς ΟΚΥπΥ.

«Οι αρχικοί σχεδιασμοί που έγιναν ήταν για μικρό αριθμό παιδιών. Ωστόσο οι ανάγκες είναι τετραπλάσιες. Έχουν ήδη προκηρυχθεί θέσεις για προσλήψεις γιατρών».

Συνεχίζοντας ωστόσο η υπουργός, ανέφερε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς γιατρών για να προσληφθούν στο ΤΑΕΠ και ο ΟΚΥπΥ επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις. Μία από αυτές είναι και η συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία για αγορά υπηρεσιών ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε σχέση με τις βάρδιες. 

Καταληκτικά η υπουργός σημείωσε πως «με μόνο 3 γιατρούς και με 3 κλίνες, το Τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θα βρεθεί η λύση».

Η προκήρυξη του ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για τρεις (3) κενές θέσεις Ιατρικών Λειτουργών, για τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες του Οργανισμού οι τρεις (3) κενές θέσεις Ιατρικών Λειτουργών αφορούν τις πιο κάτω Ειδικότητες/ Εξειδικεύσεις:

  • ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις για το ΝΑΜΙΙΙ)
  • ΤΑΕΠ (1 θέση για το Γ.Ν. Λευκωσίας)

>>> ΕΔΩ όλες οι λεπτομέρειες 

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:30. 

Home