Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήθηκαν και μίλησαν για το ΓεΣΥ Αννίτα-Πόπη

Offsite Team -
30.05.2023

Συναντήθηκαν και μίλησαν για το ΓεΣΥ Αννίτα-Πόπη

Αναμένει τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ΓεΣΥ ο ΔΗΣΥ

Την Υπουργό Υγείας κ. Πόπη Κανάρη υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισιωμένη από μέλη της ηγεσίας του κόμματος και τους συνεργάτες της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης και περαιτέρω ενίσχυσης του ΓΕΣΥ.  

Ένα από τα σημεία τα οποία υπογράμμισε η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου ήταν η δεδομένη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΓΕΣΥ και παροχή ίσων ευκαιριών ποιοτικής περίθαλψης για όλους τους συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση στον τόπο.

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τηρήσει προς αυτήν κατεύθυνση υπεύθυνη στάση. 

1

Κοινή κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε η αντίληψη πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές τέτοιες στο ΓΕΣΥ που δεν θα επηρεάζουν τη φιλοσοφία του όμως θα αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις, θα επιλύουν προβλήματα και βεβαίως θα διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητά του.   

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναμένουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης. 

Από την πλευρά της η Πόπη Κανάρη σημείωσε πως η βελτίωση του ΓΕΣΥ, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κλείνει σε δύο μέρες, τέσσερα χρόνια ζωής, αποτελεί για το Υπουργείο Υγείας ύψιστη προτεραιότητα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση της εικόνας των δημόσιων νοσηλευτηρίων με έμφαση στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ).

2

Ενημέρωσε για τα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της προληπτικής ιατρικής όπως και για σειρά νομοσχεδίων που θα προωθηθούν προς ψήφιση.

Καταλήγοντας, η κα υπουργός, επεσήμανε πως προσβλέπει σε μια ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, όπως και με τις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με στόχο την προώθηση και ψήφιση νομοσχεδίων που αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Κύπριο ασθενή.

Home