Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα βρήκαν ΟΑΥ-φαρμακοποιοί για τις αμοιβές

Offsite Team -
02.02.2023

Τα βρήκαν ΟΑΥ-φαρμακοποιοί για τις αμοιβές

Αυξημένο προϋπολογισμό υπέβαλε ο ΟΑΥ - Αποδεκτή η πρόταση από τους φαρμακοποιούς

Πρόταση στους φαρμακοποιούς για καταρχήν αύξηση του προϋπολογισμού υπέβαλε ο ΟΑΥ, η οποία και έγινε αποδεκτή ύστερα από συνεδρίαση. Πάντως η OffsiteNews με πρωινό ρεπορτάζ της την Πέμπτη (2/2) είχε αναφερθεί στην αυξημένη πρόταση για τον προϋπολογισμό που αφορούσε τις αμοιβές προς τους φαρμακοποιούς. 

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει ότι μετά την σημερινή συνάντηση του ΠΦΣ  με τον ΟΑΥ και έντονες διαπραγματεύσεις και διαμεσολάβηση του Υπουργού Υγείας, τέθηκε πρόταση από τον ΟΑΥ για μία καταρχήν αύξηση του προϋπολογισμού των φαρμακείων για το 2023.

Η πρόταση, προστίθεται, περιλαμβάνει επίσης δέσμευση του ΟΑΥ για επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής συμφωνίας φαρμακοποιών και ΟΑΥ, με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2023.

Η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση τόσο της μελέτης που γίνεται εκ μέρους του ΠΦΣ από την PWC, όσο και μελέτες του ΟΑΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΥ δεσμεύτηκε γραπτώς πως αν διαφανεί ότι χρειάζεται περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για το 2023 θα ζητήσει, μέσω του Υπουργείου Υγείας, από το Υπουργείο Οικονομικών, συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τους φαρμακοποιούς.

"Το Συμβούλιο του ΠΦΣ σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε όπως κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΟΑΥ και όπως δεν προβεί σε όποιες κινητοποιήσεις στο παρόν στάδιο", αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home