Ταυτόχρονος έλεγχος COVID, γρίπης & άλλων αναπνευστικών μολύνσεων

Ταυτόχρονος έλεγχος COVID, γρίπης & άλλων αναπνευστικών μολύνσεων

Η NIPD Genetics έχει δημιουργήσει και προσφέρει τον Έλεγχο 4 Αναπνευστικών Ιών

Η NIPD Genetics ανέπτυξε και παρέχει στην Κύπρο και διεθνώς από σήμερα, δύο πρωτοποριακές μοριακές εξετάσεις οι οποίες με τη χρήση ενός δείγματος ελέγχουν ταυτόχρονα και γρήγορα, COVID-19, γρίπη και πολλές άλλες αναπνευστικές μολύνσεις.  

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι οι εξετάσεις έρχονται να ενισχύσουν τους επαγγελματίες υγείας σε μια χρονική περίοδο η οποία θεωρείται από τους επιστήμονες πολύ κρίσιμη, αφού η τρέχουσα πανδημία του COVID-19 θα συνυπάρξει με άλλες εποχικές αναπνευστικές λοιμώξεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα, κάτι που κάνει τη διάγνωσή τους πάρα πολύ δύσκολη.

 

Η NIPD Genetics έχει δημιουργήσει και προσφέρει τον Έλεγχο 4 Αναπνευστικών Ιών, ο οποίος είναι ένα νέο μοριακό τεστ που ανιχνεύει ταυτόχρονα τον νέο κορωνοϊό SARS-CοV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, τους ιούς Influenza A και Β που προκαλούν την κοινή γρίπη, καθώς και τον ιό του Αναπνευστικού Συγκυτίου (RSV), ο οποίος προκαλεί τη αναπνευστική λοίμωξη RSV.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τόσο οι ιοί της κοινής γρίπης όσο και ο RSV προκαλούν ετήσιες επιδημίες με έξαρση κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Επομένως, αναμένεται να συνυπάρξουν με την πανδημία του κορωνοϊού SARS-CοV-2. Λόγω των πολλών ομοιοτήτων που υπάρχουν στα συμπτώματα και στη μετάδοση των ασθενειών αυτών, είναι σημαντικό να διαχωρίζεται κατά πόσο η λοίμωξη προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό ή από τους άλλους ιούς, ώστε τα άτομα που επηρεάζονται να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα απομόνωσης και προστασίας.  

Η NIPD Genetics προσφέρει επίσης τον Έλεγχο 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων, ο οποίος εξετάζει 22 διαφορετικά παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ιών SARS-COV-2, Influenza A και B, RSV, αλλά και πολλών άλλων ιών και βακτηρίων όπως η λεγεωνέλλα, το μυκόπλασμα και άλλα. Η εν λόγω εξέταση προσφέρει μια περιεκτική ανάλυση πολλαπλών αναπνευστικών παθογόνων που κυκλοφορούν στον πληθυσμό αυξάνοντας τις πιθανότητες έγκαιρης αναγνώρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λοίμωξης. Επίσης, η εξέταση αυτή μπορεί να προσφέρεται για επείγοντα περιστατικά εντός 1-2 ωρών.  

Τόσο ο Έλεγχος 4 Αναπνευστικών Ιών όσο και ο Έλεγχος 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων αποτελούν μια μόνο συνοπτική αντίδραση αντίστοιχα χρησιμοποιώντας μοριακή μεθοδολογία RT-PCR για την ανάλυσή τους.  

Οι εξεταζόμενες αναπνευστικές λοιμώξεις μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο και εκδηλώνονται με παρόμοια κλινικά συμπτώματα (όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η ρινική καταρροή, το φτάρνισμα, η δύσπνοια και ο πόνος στο στήθος), γεγονός που κάνει την κλινική διάγνωσή τους μέσω συμπτωμάτων αδύνατη.  

Ο Έλεγχος 4 Αναπνευστικών Ιών και ο Έλεγχος 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων ενδείκνυνται για άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που πάσχουν από τη λοίμωξη ή άτομα που ανησυχούν για την υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home