Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι παρενέργειες δήλωσαν όσοι έλαβαν τα εμβόλια Moderna & Pfizer

Offsite Team
- 23.11.2020

Τι παρενέργειες δήλωσαν όσοι έλαβαν τα εμβόλια Moderna & Pfizer

Thumbnail
Σημαντικά στοιχεία για τα 2 εμβόλια για τον κορωνοϊό

Τις τελευταίες ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από fake news και ένα σωρό επιστημονικές ανακρίβειες γύρω από τα πρώτα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ένας από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι ότι επειδή το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech εφαρμόζει την τεχνολογία mRNA, η οποία δεν έχει εγκριθεί ποτέ ξανά για άλλο εμβόλιο, μπορεί να προκαλέσει “μετάλλαξη” στο ανθρώπινο DNA.

Φαίνεται ότι υπάρχει σύγχυση και έλλειψη γνώσεων σχετικά με το εμβόλιο, καθώς και με την όλη διαδικασία.

Δείτε ΕΔΩ τι δηλώνει για το θέμα στην offsite ο καθηγητής Δρ Λεόντιος Κωστρίκης ο οποίος τονίζει ότι ο ισχυρισμός για μετάλλαξη του DNA είναι επιστημονικά ανυπόστατος. 

>>> Δείτε σχετικά: Κωστρίκης:Το εμβόλιο δεν επηρεάζει το DNA-Επιστημονικά ανυπόστατο

 

Αν και είναι αλήθεια, ότι κανένα εμβόλιο mRNA δεν έχει εγκριθεί στο παρελθόν, έχουν γίνει πολλές μελέτες τέτοιων εμβολίων σε ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.

Με απλά λόγια, το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια τεχνολογία γνωστή ως messenger RNA. Χρησιμοποιεί μικρά κομμάτια από τον γενετικό κώδικα του ιού SARS-CoV-2 για να καταφέρει να παραχθεί ο ιός μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα στη συνέχεια αναγνωρίζει τον ιό και αρχίζει να παράγει αντισώματα για να του επιτεθεί.

Η έγχυση RNA με κανέναν τρόπο δεν αλλάζει/τροποποιεί την αλληλουχία DNA ενός ανθρώπινου σώματος.

Στην ιστοσελίδα του, το γερμανικό Ινστιτούτο Paul-Ehrlich, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για τα Εμβόλια και τη Βιοϊατρική, αναφέρει: “Δεν υπάρχει κίνδυνος ενσωμάτωσης του mRNA στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Στην περίπτωση των ανθρώπων, το γονιδίωμα βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου με τη μορφή DNA. Η ενσωμάτωση του RNA στο DNA δεν είναι εφικτή, μεταξύ άλλων, λόγω των διαφορετικών χημικών τους δομών. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το mRNA που ενσωματώνεται από τα κύτταρα του σώματος μετά από εμβολιασμό θα μετατραπεί σε DNA".

Σε γενικές γραμμές, κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να τροποποιήσει γενετικά το ανθρώπινο DNA, σύμφωνα με ειδικούς. Ο Mark Lynas από την ομάδα Alliance for Science του πανεπιστημίου του Cornell, δήλωσε στο Reuters: "Η γενετική τροποποίηση θα συνεπαγόταν τη σκόπιμη εισαγωγή ξένου DNA στον πυρήνα ενός ανθρώπινου κυττάρου και τα εμβόλια απλά δεν το κάνουν αυτό".

Οι παρενέργειες που δήλωσαν όσοι εμβολιάστηκαν

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, ο παραπάνω ισχυρισμός της Robinson, ότι το 75% των εθελοντών δοκιμής του εμβολίου εμφάνισαν τέτοια συμπτώματα δεν ισχύει. Η Moderna ανακοίνωσε, ότι η ενδιάμεση ανάλυσή της χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από το Συμβούλιο Παρακολούθησης και Ασφάλειας Δεδομένων δεν ανέφερε σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια. "Μια ανασκόπηση των ζητούμενων ανεπιθύμητων παρενεργειών έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν γενικά καλά ανεκτό. Η πλειονότητα των ανεπιθύμητων παρενεργειών ήταν ήπια ή μέτρια σε σοβαρότητα". Μερικές από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες περιελάμβαναν κόπωση (9,7%), μυαλγία (8.9%), αρθραλγία (5,2%), πονοκέφαλο (4,5%), πόνο (4,1%) και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης (2,0%).

Η Pfizer/BioNTech ανέφερε παρόμοια ευρήματα (κόπωση στο 3,8% και πονοκέφαλος στο 2,0%). Παράλληλα φάνηκε ότι υπήρξαν πιο περιορισμένες παρενέργειες μεταξύ των ηλικιωμένων

iatropedia.gr / www.dw.com

Home