Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι συμπτώματα έχουν τα παιδιά από την μετάλλαξη Δέλτα

Offsite Team -
25.08.2021 - 20:40

Τι συμπτώματα έχουν τα παιδιά από την μετάλλαξη Δέλτα

Ποια είναι τα κορυφαία συμπτώματα της παραλλαγής Δέλτα στα παιδιά;

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες «εκδόσεις» του κορωνοϊού, οι οποίες, ως επί το πλείστον, δεν επηρέαζαν πολύ τα παιδιά, η παραλλαγή Δέλτα επηρεάζει σημαντικά τα παιδιά, ειδικά εκείνα κάτω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο την συναντάμε ολοένα και περισσότερο και στα παιδιά», δήλωσε ο δρ. Paul Offit, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης για τα Εμβόλια και θεράπων ιατρός στο τμήμα λοιμωδών νοσημάτων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η παραλλαγή Delta είναι διπλάσια μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές. Υπάρχουν δεδομένα που υποδηλώνουν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια σε μη εμβολιασμένα άτομα.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των μικρών παιδιών δεν είναι εμβολιασμένα, αυτό τα θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Πώς φαίνεται η παραλλαγή Delta στα παιδιά και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τις οικογένειές μας ασφαλείς;

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα κορυφαία συμπτώματα της παραλλαγής Δέλτα στα παιδιά;

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα συμπτώματα της παραλλαγής Δέλτα έναντι των προηγούμενων παραλλαγών.

«Είναι πολύ νωρίς για να δούμε μελέτες υψηλής ποιότητας στην παιδιατρική βιβλιογραφία που να αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα αύξηση της παραλλαγής Δέλτα», δήλωσε ο δρ. Michael Grosso, επικεφαλής ιατρός και πρόεδρος της παιδιατρικής στο νοσοκομείο Huntington του Northwell Health.

«Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα σε παιδιά και εφήβους φαίνεται να είναι ο πυρετός και ο βήχας, με τα ρινικά και γαστρεντερικά συμπτώματα και το εξάνθημα να συμβαίνουν πολύ λιγότερο συχνά», πρόσθεσε ο δρ. Grosso.

Πριν από την μετάλλαξη Δέλτα, τα περισσότερα παιδιά με COVID-19 δεν είχαν ιδιαίτερα συμπτώματα. Η παραλλαγή Δέλτα μπορεί να δημιουργεί περισσότερα συμπτώματα σε περισσότερα παιδιά από ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα στην πανδημία.

«Για όποια παραλλαγή και αν μιλάμε, οι γονείς πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι για τις άλλες ασθένειες που προκαλούνται από την COVID-19 στους νέους», δήλωσε ο δρ. Grosso.

Μια σοβαρή ασθένεια που πρέπει να προσέξετε είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (ΠΦΣ-Π) είναι μια ασυνήθιστη, αλλά σοβαρή επιπλοκή της πρωτογενούς COVID-19. Εμφανίζεται αρκετές εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνση«, δήλωσε ο δρ. Grosso.

Τα συμπτώματα του ΠΦΣ-Π περιλαμβάνουν:

  • κοιλιακός πόνος (στο έντερο)
  • κατακόκκινα μάτια
  • σφίξιμο, ή πόνος στο στήθος
  • διάρροια
  • εξάντληση
  • πονοκέφαλος
  • χαμηλή πίεση αίματος (υπόταση)
  • πονόλαιμος
  • εξάνθημα
  • εμετός

Πηγή: iatropedia.gr

Home