Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Υγείας: Ικανοποίηση για τον βαθμό ετοιμότητας νοσηλευτηρίων

Offsite Team -
15.10.2020

Υπ. Υγείας: Ικανοποίηση για τον βαθμό ετοιμότητας νοσηλευτηρίων

Thumbnail
Ευχαριστεί & συγχαίρει τους επ. υγείας για τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν από την αρχή της πανδημίας

Ικανοποίηση για τον βαθμό ετοιμότητας των νοσηλευτηρίων για αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζει, σε γραπτή δήλωση του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

 

Αναφέρει, επίσης, ότι σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή, Κρίστη Λοϊζίδη, έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για το αναθεωρημένο πλάνο που ετοιμάστηκε από τον Οργανισμό μετά από διαβούλευση που έγινε με τις Ομάδες Λοιμώξεων του κάθε νοσηλευτηρίου.

 

Όπως σημειώνει, στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε, αφού λήφθηκε υπόψη ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι εξαιρετικά δυναμική, περιγράφεται, μεταξύ άλλων, σαφώς και με λεπτομέρεια η διαδικασία που ακολουθείται ως προς τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών.

 

«Παράλληλα, επεξηγείται το πλάνο δράσης ανά νοσηλευτήριο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία ή υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός ετοιμότητας τόσο κεντρικά από τον ΟΚΥπΥ όσο και τοπικά στα νοσηλευτήρια, έχει καθοριστεί διαδικασία για διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, ενώ συνεχής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού ως προς τη διαχείριση των ασθενών με COVID-19», προσθέτει.  

Ο Υπουργός Υγείας ευχαριστεί και συγχαίρει τους επαγγελματίες υγείας «για τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, γεγονός που αύξησε την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας προς τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ», όπως αναφέρει.  

«Οι εμπειρίες που αποκόμισε το προσωπικό των νοσηλευτηρίων αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home