Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζητά διερεύνηση για τις χρεώσεις €25 από ειδικούς γιατρούς ο ΠΙΣ

Offsite Team -
09.06.2023

Ζητά διερεύνηση για τις χρεώσεις €25 από ειδικούς γιατρούς ο ΠΙΣ

Τουρκία: Σε διεθνή διαγωνισμό για νέο νοσοκομείο στα κατεχόμενα
Ο ΠΙΣ καταδικάζει την όποια παράνομη πρακτική

Τη διερεύνηση των ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς γιατρούς, ζητά ο ΠΙΣ από τον ΟΑΥ, δηλώνοντας θορυβημένος από τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σύμφωνα με τις οποίες, κατ’ ισχυρισμόν, ειδικοί ιατροί, συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, απαιτούν την καταβολή αμοιβής ύψους €25 από ασθενείς, οι οποίοι ζητούν την επίσπευση διευθέτησης ραντεβού μαζί τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς «ξεγελάς» το σύστημα του ΓεΣΥ με €25 και σε βλέπει αμέσως ειδικός γιατρός

Σε ανακοίνωση του, ο ΠΙΣ καταδικάζει την όποια παράνομη πρακτική ιδιαίτερα εάν όντως αυτή ακολουθείται από μέλη του, στα οποία εφιστά την προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας εφαρμογής του ΓεΣΥ, οφείλει να διερευνήσει άμεσα τις όποιες πληροφορίες και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου για κάθε περιστατικό, σε περίπτωση που αυτές επαληθευτούν».

Ο ΠΙΣ επανατονίζει την ανάγκη εφαρμογής ενός «αποτελεσματικότερου» εποπτικού μηχανισμού ελέγχου, τόσο σε επίπεδο δικαιούχων όσο και σε επίπεδο παρόχων, ο οποίος να είναι «αποτρεπτικός της όποιας παράνομης πρακτικής από τον οποιοδήποτε στο πλαίσιο του ΓεΣΥ».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι αριθμοί στις λίστες αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, ολοένα και διογκώνονται, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθεί.

Μέχρι την επίλυση του, προσθέτει, «σε ουδεμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογούνται ή να γίνονται ανεκτές παράνομες πρακτικές, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται και ιδιαίτερα όταν αυτές δυνητικά αμαυρώνουν το επιστημονικό κύρος της ιατρικής κοινότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home