Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Κάτι αλλάζει και πάει Βουλή η κάρτα φιλάθλου

Γράφει ο Πιστολέρο
- 07.11.2018

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Κάτι αλλάζει και πάει Βουλή η κάρτα φιλάθλου

Thumbnail
Αναμένεται κινητικότητα στη Βουλή για Κάρτα Φιλάθλου

Μόνο με τροπολογία της σχετικής νομοθεσίας μπορεί να αλλάξει το καθεστώς 

    Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους – έστω και οπαδούς- στις κερκίδες είναι όπως να ερμηνεύει το άσμα « επίσημη αγαπημένη» ο Κώστας Μαρτάκης και όχι ο αξεπέραστος Σερ του Ελληνικού τραγουδιού Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Και στις δυο περιπτώσεις ναι μεν θα το ακούσεις , αλλά δεν θα το νοιώσεις, δεν θα ταραχθείς δεν θα ταυτιστείς ενθυμούμενος την γυναίκα που σε σημάδεψε στην ζωή, δεν θα το απολαύσεις ρε παιδί μου. Κάπως έτσι συμβαίνει και σήμερα με την κατάσταση στα γήπεδα μας και στο κυπριακό πρωτάθλημα που μοιάζει σαν να πρόκειται για σύναξη κυριών για απογευματινό φιλανθρωπικό τέιον. 

    Δεν λέμε ότι πρέπει να γίνονται επεισόδια στα γήπεδα, αλλά η Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να πατάσσονται εν τη γενέσει τους χωρίς να ενδιαφέρεται για χρώματα φανελών και ονόματα χούλιγκαν. Η κατάσταση λοιπόν με την κάρτα φιλάθλου είναι πανθομολογουμένως παραδεκτό ότι δεν απέφερε τα αναμενόμενα, με την κατάσταση στα γήπεδα να μην είναι η καλύτερη για τους λάτρεις του αθλήματος. Όπως πληροφορείται λοιπόν η ΞΥΠ ( Ξιούρειος Υπηρεσία Πληροφοριών αντίστοιχη της ΚΥΠ και δεν χρειάζεται τους νόμους περί παρακολουθήσεων τηλεφώνων για να γνωρίζει τα πάντα) , από κορυφαίους πράκτορες της, η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει οσονούπω και μάλιστα σύμφωνα με έκθεση ενός εξ αυτών… άρδην. 

    Ο δρόμος φυσικά είναι ένας και μοναδικός και μην συγχύζεστε φίλαθλοι. Η Βουλή ψήφισε τον νόμο που προβλέπει την καθιέρωση κάρτας φιλάθλου ως μέτρο για πάταξη της βίας και είναι η μοναδική εξουσία που μπορεί και να τον τροποποιήσει. Οπόταν κάποιο κόμμα θα πρέπει να καταθέσει σχετική τροπολογία και να αναλάβει το πολιτικό βάρος της άρσης του μέτρου. Ποιο θα είναι το κόμμα, ποια η τροπολογία, θα το δείτε να συμβαίνει σύντομα στο Ναό της Δημοκρατίας. 

     Πάντως όπως λέγεται και στο αίθριο της Βουλής – το καφενείο όπου διαμορφώνεται το παρασκήνιο ενίοτε και το προσκήνιο- τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κινητικότητα επί του θέματος. Ήδη μια ριπή έριξε χθες ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης  που ανέφερε ότι θα αποκαλύψει τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την κάρτα φιλάθλου. Περιμένετε και θα δείτε και θα ακούσετε πολλά το επόμενο διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι οι φίλαθλοι είναι αρκετοί και οι Ευρωεκλογές καταφθάνουν. 

Ο καταραμένος και ευλογημένος τόπος και η έλλειψη ηγετών

    Κάποιες φορές νιώθουμε μοναδικοί ως Κύπριοι και πιστεύουμε ότι είμαστε ο ομφαλός της γης. Καλά, τις περισσότερες φορές κατρακυλούμε λίγο πιο κάτω από τον ομφαλό , λόγω και της βαρύτητας. Κι όμως δεν σας δίνεται η εντύπωση ότι ως κουκκίδα στον πλανήτη γη έχουμε κάποια προνόμια περισσότερα από τους υπόλοιπους λαούς; Ε, δεν υπάρχουν και πολλά κράτη που στη θαλάσσια περιοχή τους ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν προσοδοφόρα κοιτάσματα που με την κατάλληλη διαχείριση θα μπορούσαν να προσφέρουν στο νησί χρήμα, ασφάλεια , ειρήνη και να το καταστήσουν πλούσιο.

    Μάλιστα η ανακάλυψη γίνεται σε μια στιγμή που ο πλανήτης μαστίζεται κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση. Αν  ανατρέψουμε στο πρόσφατο παρελθόν κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα εμφανιζόταν κάποιος να μας βοηθήσει, όπως οι Λιβανέζοι, οι Ρώσοι, οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες και διάφορες άλλες καταστάσεις. Ε, αυτή είναι ευλογία. 

    Κι όμως είχαμε την ατυχία να μπλέξουμε λόγω της γεωγραφικής μας θέσης με τους πίκριδες τους Άγγλους και με τους βάρβαρους Τουρκαλάδες. Η εμπλοκή των δυο αυτών λαών είναι και η κύρια πηγή των όποιων δεινών της πατρίδας μας.

    Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ότι στον ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ τόπο δεν είχαμε και ηγέτες που να καθοδηγήσουν και να οδηγήσουν τον τόπο σε απάνεμα λιμάνια. Αντίθετα μαστιζόμαστε από την μετριότητα , τη ρηχότητα και την έλλειψη οράματος . Κάποιες εκλάμψεις από ορισμένους ηγέτες δεν μας άφηναν και πολλά περιθώρια για να ορθοποδήσουμε, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δύσκολες καταστάσεις και να μην μπορούμε να χαρούμε την ευλογία που μας προσφέρει ο Πλάστης

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Το μοναδικό που ενδιαφέρει τους Κυπρίους αυτή την στιγμή είναι η χαλάρωση από τις σκοτούρες της καθημερινότητας και της προσπάθειας επιβίωσης και σίγουρα τους αφήνει αδιάφορους η χαλαρή ομοσπονδία. Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι… 

 

Home