Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι 11+1 μορφές - θετικές ή αρνητικές - για το 2018

Της Κυπριάνας Σταύρου
- 26.12.2018

Οι 11+1 μορφές - θετικές ή αρνητικές - για το 2018

Thumbnail
Οι μορφές με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, είναι πολλές. Η επιλογή δύσκολη...

Το 2018 φτάνει στο τέλος του.

Πολλά έγιναν σε αυτή την μακρά περίοδο των 365 ημερών.

Μέσα σε αυτό το διάστημα κάποια άτομα ξεχώρισαν - είτε θετικά είτε αρνητικά.

Από πολιτικούς ηγέτες που ταρακούνησαν την υφήλιο, μέχρι βραβευόμενα ταλέντα...Ας δούμε ποιά άτομα άφησαν την σφραγίδα τους κατά την διάρκεια του 2018.

Donald Trump:

Φυσικά, ο Αμερικάνος Πρόεδρος δεν θα μπορούσε να λείπει, αφού με την παράτολμη και αμφιλεγόμενη για πολλούς πολιτική του και τα προκλητικά tweets του, αφησε για ακόμα ένα χρόνο τη σφραγίδα του σε διεθνές επίπεδο.

Ιστορική και αξέχαστη ήταν φυσικά η πρώτη συνάντηση που είχε με τον Kim Jong-un, της Βόρειας Κορέας στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

Kim Jong-un:

Ο ηγέτης της Β.Κορέας, Kim Jong Un, έκανε πολλές διπλωματικές κινήσεις αυτή την χρονία, κάνοντας το "ντεπούτο" του ουσιαστικά στη διεθνή πολιτικη σκηνή.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Donald Trump, ο Kim Jong Un ανακήρυξε τον εαυτό του ως διεθνή ηγέτη. Κατάφερε επίσης να γίνει το απόλυτο αρνητικό πρότυπο ηγέτη καθώς υπό την απειλή πυρηνικών όπλων τρομοκρατεί την υφήλιο.

Mark Zuckerberg

To 2018 ήταν ο χρόνος της αποκαθήλωσης του Zuckenberg. 

Mέχρι τώρα, ο Zuckerberg έχασε 19,8 δισεκατομμύρια δολάρια και δεν φαίνεται να προχωρά θετικά.

Παύλος Κοντίδης: 

Ο 28χρονος Κύπριος αθλητής της ιστοπλοίας κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα από τους καλύτερους ιστοπλοιους. 

Μετά από το ασημένο ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε το 2012, ο Κοντίδης εξασφάλισε σε τελετή που έγινε στη Φλόριδα, τον τίτλο Rolex World Sailor of the Year, από την Παγκόσμιο Ομοσπονδία.

Ο λαός της Κύπρου είναι περήφανος που έχει τον Κοντιδη σαν αθλητή που εκπροσωπεί το νησί.

Στέφανος Τσίτσιπας:

Ο Στέφανος Τσίτσιπας, άφησε ιστορία το 2018 αφού αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος τενίστας της χρονιάς από την ATP(διοικητικό όργανο των επαγγελματικών κυκλωμάτων αντισφαίρισης των ανδρών).

Ο 20χρονος ψηφίστηκε από τους συναθλητές του στην συγκεκριμένη κατηγορία των επίσημων βραβείων ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη στην ιστορία, ανεβαίνοντας στο Νο.15 αυτή τη σεζόν, την υψηλότερη θέση της καριέρας του, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης από την Ελλάδα που κέρδισε τίτλο σε επίπεδο tour. 

Οι δυο αστυνομικοί που δέκτηκαν πυρά στην Λεμεσό

Στις 5 Μαιου το 2018, στον Ύψωνα στη Λεμεσό, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών.

Ο ένας αστυνομικός, ο Γεώργιος Γεωργίου,  χτυπήθηκε από δύο σφαίρες στο στήθος και ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Denis Mukwege και Nadia Murad

Ο Denis Mukwege και η Nadia Murad κέρδισαν το Νόμπελ Ειρήνης 2018.

Αποφάσισαν να απονέμουν το βραβείο και στους 2 για τις προσπάθειές που έκαναν να σταματήσουν τη χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου και  ένοπλων συγκρούσεων.

Και οι δύο βραβευθέντες έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην επικέντρωση της προσοχής στα εγκλήματα πολέμου και στην καταπολέμηση τους.

Jeff Bezos:

Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos αναδείκτηκε ο πρώτος στην κατάταξη των 400 πιο πλούσιων Αμερικάνων της Forbes με 160 δισεκατομμύρια, ξεπερνώνας τον Bill Gates που κρατούσε την πρώτη θέση για 24 συνεχώμενα χρόνια.

Elon Musk:

Ένα άτομο που για πολλούς διαθέτει και ασκεί μεγάλη επιρροή στο πεδίο της τεχνολογίας, ο Musk βίωσε μεγάλες εξελιξεις αυτό τον χρόνο στις διάφορες εταιριες του.

Η Tesla επιδιόρθωσε τα περισσοτερα από τα προβλήματα που είχε με το αυτοκίνητο Μοντέλο 3- φέρνοντας κέρδη από το πρώτο τρίμηνο, η SpaceX  έκανε αλλαγές και αναβαθμίσεις στο Tesla Roadster ενώ έστειλε στο διάστημα το Falcon Heavy  και έλαβε έγκριση να ξεκινήσει το πρόγραμμα για το διαδικτιακό σύστημα Starlink.

Oleg Sentsov:

Το κινηματογραφικό έργο του Oleg Sentsov, Ουκρανού σκηνοθέτη, ακτιβιστή και πολιτικού κρατούμενου στη Ρωσία, είχε μεγάλη σημασία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, αλλά λόγω της διαμαρτυρίας του στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση  για εμπλοκή σε τρομοκρατικές πράξεις.

Ξεχώρισε το 2018, κερδίζοντας το βραβειο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης.

Home