Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φράγμα Ασπρόκρεμμου - Από στιγμή σε στιγμή η υπερχείλιση (Φώτο)

Offsite Team
- 05.03.2019

Φράγμα Ασπρόκρεμμου - Από στιγμή σε στιγμή η υπερχείλιση (Φώτο)

Thumbnail
Το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπερχειλίσει τελικά το φράγμα του Ασπρόκρεμου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου. Το φράγμα είναι χωρητικότητας 52,375 εκ. κυβικών μέτρων (ΕΚΜ).

Αρχικά μεταδόθηκε ότι η υπερχείλιση έγινε αργά χθες το βράδυ αλλά όπως υποστηρίζουν ειδικοί, λόγω του ανέμου που επικρατεί στην περιοχή δημιουργείται κυματισμός με αποτέλεσμα το νερό να περνά την υπερχείλιση. Γι' αυτό δόθηκε λανθασμένη εντύπωση. .Οπως και να έχει όμως, το φράγμα βρίσκεται μια ανάσα από την υπερχείλιση.

Το φράγμα του Ασπρόκρεμμου, είναι χωρητικότητας 52.375 Ε.Κ.Μ νερού και αντιστοιχεί με περίπου το 1/6 της συνολικής χωρητικότητας όλων των φραγμάτων.

Το φράγμα κατασκευάστηκε το 1982 και από τότε έχει υπερχειλίσει 6 φορές. Η τελευταία χρονιά που έχει υπερχειλίσει είναι το 2012.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ενημέρωνε πως έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει κλειστός και ελεύθερος από οχήματα (και καρότσια πλανόδιων πωλητών) από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κυκλοφορία οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού). Επιπρόσθετα η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (δρόμος Νικόκλειας).

Οι πλανόδιοι πωλητές θα εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Επίσης το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει τους  επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας όλους τους χώρους καθαρούς.

Εδώ και μέρες πλανοδιοπώλες βρίσκονται στο σημείο προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φράγματος.

Η κεντρική εικόνα είναι από την υπερχείλιση στα αρχικά της στάδια.

Home