Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρά εναντίον Οζερσάι και από το ΚΚΔ

Offsite Team
- 10.05.2019

Πυρά εναντίον Οζερσάι και από το ΚΚΔ

Thumbnail
Τι υποστηρίζει το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας

Για έξωθεν παρεμβάσεις που καταργούν τις "δημοκρατικές διαδικασίες" και την βούληση του "λαού", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το οποίο αξιολόγησε στα συλλογικά του όργανα χθες βράδυ τις εξελίξεις μετά την διάλυση της τετρακομματικής «κυβέρνησης» με την αποχώρηση από αυτή του κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι.

 

Κάποια κόμματα επέτρεψαν αυτές τις παρεμβάσεις, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά στο κόμμα του Λαού. Αυτοί που διέλυσαν την «κυβέρνηση» πρέπει να δείξουν τί εναλλακτικές υπάρχουν, προστίθεται. Το ΚΚΔ θα συνεχίσει τον πολιτικό του αγώνα στο πλαίσιο των βασικών του πολιτικών αρχών, σημειώνεται.

 

Το ΚΚΔ θεωρεί ότι το θέμα της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του είναι «εκτός ηθικής του κόμματος μας επίσης» αλλά χαρακτηρίζει δικαιολογία το να χρησιμοποιεί κάποιος αυτή την πράξη για να διαλύσει την «συγκυβέρνηση».

 

Στο μεταξύ, το κόμμα Αναγέννησης συνεδριάζει την Κυριακή για να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις σχετικά με τα σενάρια για την δημιουργία νέας «κυβέρνησης». Ο πρόεδρός του, Ερχάν Αρικλί τάχθηκε πάντως υπέρ του να δοθεί η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

Home