Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε νευραλγικές Επιτροπές 4 από τους 6 Κύπριους Ευρωβουλευτές

Του Στέλιου Στυλιανού
- 05.07.2019

Σε νευραλγικές Επιτροπές 4 από τους 6 Κύπριους Ευρωβουλευτές

Thumbnail
Εντάχθηκαν σε επιτροπές και ξεκινούν δουλειά οι Εκπρόσωποι της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο

Καθηκοντα ανέλαβαν και επίσημα αυτή την εβδομάδα οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές καθώς βρέθηκαν στο Στρασβούργο για την διαδικασίας εκλογής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Λουκάς Φουρλάς, Γιώργος Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη στο Στρασβούργο για την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, επιλέγωντας παράλληλα και τις επιτροπές μέσα από τις οποίες θα δίνουν τις δικές τους μάχες για την Κύπρο στην Ευρώπη.

Μάλιστα οι 6 εντάχθηκαν από την περασμένη Τετάρτη σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, με τους τέσσερις εκπροσώπους μας να παίρνουν πόστο σε νευραλγικές επιτροπές μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσουν να έχουν ρόλο στην διαμόρφωση πολιτικών εντός ΕΕ. 

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, ενώ οι  Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου και της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης στον  Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Σημαντική θεωρείται επίσης η εκπροσώπησης της Κύπρου στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη. 

Παράλληλα εξίσου σημαντική θεωρείται και η εκπροσώπηση της χώρας μας σε ακόμα δύο επιτροπές οι οποίες αν και δεν θεωρούνται νευραλγικές για την παραγωγή πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν την δική τους υπόσταση και μέσα από αυτές μπορούμε να διεκδικήσουμε επίσης κέρδη για την Κύπρο. 

Συγκεκριμένα ο Λουκάς Φουρλάς συμμετέχει στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ θα είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας.  

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες μέσα από τις οποίες θα ασκούν πίεση για σημαντικά ζητήματα. 

Συγκεκριμένα  Οι Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Οι Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και οι Κώστας Μαυρίδης, Δημήτρης Παπαδάκης ανήκουν στην Ομάδα Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων.  

Home