Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γερμανία: Αύξηση εγκλημάτων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Offsite Team
- 30.07.2019

Γερμανία: Αύξηση εγκλημάτων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Thumbnail
Η συχνότητα των περιστατικών τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται με εκτενή δημοσιεύματα στην αύξηση των εγκληματικών περιστατικών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στους γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς και στο συναφές θέμα ασφάλειας των επιβατών.

Αφορμή, η πρόσφατη εγκληματική ενέργεια στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, όπου άνδρας έσπρωξε μητέρα με το 8χρονο παιδί της στις ράγες, την ώρα που διέρχονταν ταχεία αμαξοστοιχία. Ο μηχανοδηγός αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο. Η γυναίκα μπόρεσε να αποτραβηχτεί την τελευταία στιγμή, όχι όμως το παιδί της.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο άλλοι επιβάτες έτρεξαν πίσω του και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε δέκα ημέρες. Μια 34χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρηνανίας Βεστφαλίας με τον ίδιο τραγικό τρόπο.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια αυτής της νέας εγκληματικής πράξης. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης Ιζαμπέλ Νόιμαν επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, όπως σημειώνει η DW.

«Ενδείξεις για τα αίτια της πράξης δεν έχουμε, ο άνδρας ανακρίνεται από την αστυνομία. Είναι 40 χρονών και κατάγεται από την Ερυθραία, διαμένει όμως στην Ελβετία. Αμέσως μετά την πράξη του επιχείρησε να διαφύγει αλλά περαστικοί τον είδαν, ορισμένοι τον καταδίωξαν και τελικά με τη βοήθεια της αστυνομίας συνελήφθη στην περιοχή του σταθμού» σημειώνει η Ιζαμπέλ Νόιμαν. 

Το νέο τραγικό περιστατικό προκαλεί μεγάλη ανησυχία και θέτει ως επιτακτικό πλέον το θέμα ασφάλειας των ταξιδιωτών στις αποβάθρες των σιδηροδρομικών σταθμών.

Πολιτικοί από όλα τα κόμματα ζητούν να αυξηθεί η παρουσία των αστυνομικών και να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία το εξέλαβαν ως ευκαιρία για να στηλιτεύσουν τη γερμανική πολιτική απέναντι στους ξένους.

Η συχνότητα των περιστατικών τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, διέκοψε τις διακοπές του και μετέβη στη Φρανκφούρτη για να ενημερωθεί σχετικά από την αστυνομία.

Ο φερόμενος ως δράστης μέχρι στιγμής δεν έχει επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της αποτρόπαιας πράξης του.

 

Home