Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντιπροσωπεια Βουλής στο Ελσίνκι για Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη

Offsite Team
- 30.08.2019

Αντιπροσωπεια Βουλής στο Ελσίνκι για Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη

Thumbnail
Ποια τα θέματα συζήτησης

H ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας και την Αρκτική, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Sauli Niinistö, η αποκατάσταση των διατλαντικών σχέσεων, η ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς και η ασφάλεια σε συνάρτηση με τις κλιματικές αλλαγές, θα συζητηθούν στο Ελσίνκι, στη 15η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).

 

Όπως ανακοίνωσε η Βουλή, στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από 4 μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας, θα ανταλλαγούν απόψεις με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας,Federica Mogherini, αναφορικά με τις προτεραιότητες και στρατηγικές της Ε.Ε. στον τομέα της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ.  

 

Διευκρινίζεται πως η διάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Φιλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

 

Σε επιμέρους θεματικά εργαστήρια, οι σύνεδροι θα ασχοληθούν με τις πολιτικές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, το ζήτημα της αντιμετώπισης των υβριδικών απειλών και το θέμα του μέλλοντος της Συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και του ρόλου της Ε.Ε..

 

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε., για συντονισμό δράσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης.  

Τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα αντιπροσωπεύσουν οι Βουλευτές Άριστος Δαμιανού, Ελένη Σταύρου και Ζαχαρίας Κουλίας.  

Η Βουλή ανακοίνωσε επίσης ότι  ο Βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΑΚΣ), μεταβαίνει στη Βαγδάτη, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης για τον Προϋπολογισμό και Οικονομικό Σχεδιασμό.  

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2019, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της Συνέλευσης, καθώς και της λειτουργίας της Μόνιμης Γραμματείας της, που εδρεύει στην Τεχεράνη.

Home