Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παραμένει στάσιμο το ενιαίο Παραλιακό μέτωπο Μακένζι - Μενεού

Του Στέλιου Στυλιανού
- 08.10.2019

Παραμένει στάσιμο το ενιαίο Παραλιακό μέτωπο Μακένζι - Μενεού

Thumbnail
Μπαλάκι ανάμεσα στις Επιτροπές της Βουλής

Ανοικτό εδώ και μια δεκαετία παραμένει το ζήτημα ενοποίησης του Παραλιακού μετώπου Λάρνακας από το Μακένζι μέχρι και το Μενεού, καθώς τόσο η οικονομική κρίση όσο και η ολιγωρία που υπήρξε όλα αυτά χρόνια άφησε στάσιμο το όλο ζήτημα, με αρκετούς Βουλευτές ανά χρονικά διαστήματα να επαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα. 

Το όλο θέμα έφερε ξανά στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, καθώς με ερώτηση προς την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ζήτησε και ενημερώθηκε κατά πόσο οποιοδήποτε υπουργείο, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, έδωσε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για προώθηση του έργου. 

Η απαντητική επιστολή της Βασιλικής Αναστασιάδου, ημερομηνίας 20 Ιουνίου, ανέφερε ότι δεν έχει δοθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών οποιοδήποτε ποσό για το έργο. Στην Απαντητική επιστολή της υπουργού Μεταφορών ανέφερε ότι το 2008 είχε γίνει προκαταρκτική αξιολόγηση του έργου,.

Μάλιστα όπως επισημαίνει μετά και από επίμονα αιτήματα των τοπικών αρχών και παραγόντων της Λάρνακας, δόθηκαν οδηγίες και τα Δημόσια Έργα είχαν προτείνει την ένταξη προκαταρκτικών μελετών για το έργο στους προϋπολογισμούς των ετών 2010, 2011 και 2012, ωστόσο όπως αναφέρει λόγω του  υψηλού κόστους που συνεπάγεται η υλοποίηση αυτού του δρόμου και της οικονομικής κρίσης το 2013, δεν κατέστη δυνατή η έγκριση των εν λόγω προτάσεων. 

H Offsite επικοινώνησε με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστο Ορφανίδη, για το όλο ζήτημα καθώς ο ίδιος τις περασμένες μέρες ενέγραψε αυτεπάγγελτα το όλο ζήτημα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για να ανοίξει ξανά η συζήτηση ενοποίησης του παραλιακού Μετώπου.  

Μιλώντας στην ιστοσελίδας μας ο κύριος Ορφανίδης επισήμανε ότι αν και έγιναν προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς δεν έγινε ακόμα τίποτα, εκφράζοντας μάλιστα την πικρία του καθώς αν και το θέμα θα συζητείτο χθες στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, αποσύρθηκε από την ατζέντα, λόγω και του γεγονότος ότι είναι εγγεγραμμένο από το 2011 στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.  

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ επισήμανε μάλιστα ότι θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα το όλο ζήτημα για να προχωρήσει το εν λόγω έργο το οποίο όπως είπε θα βοηθήσει για επενδυτική ανάπτυξη και για καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής.  

 

Home