Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μητσοτάκης: Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι άκυρο έγγραφο (vid)

Offsite Team
- 06.12.2019

Μητσοτάκης: Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι άκυρο έγγραφο (vid)

Thumbnail
"Αγεωγράφητα και ανιστόρησα τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα"

Ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής, που συνεδριάζει για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού διευκρίνισε ότι θα κάνει μία «ψύχραιμη αποτύπωση της κατάστασης», γνωστοποίησε ότι η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο επικεντρώθηκε σε δύο κρίσιμα μέτωπα. 

«Πρώτο ήταν η επιθετική στάση της Τουρκίας, που μετά τις παράνομες ενέργειες στην Κυριακή ΑΟΖ, απλώνεται και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου», είπε και αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.

«Αιχμή της (σ.σ. επιθετικής στάσης της Τουρκίας) ένα άκυρο έγγραφο που η Άγκυρα "βάφτισε" συμφωνία με τη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αμφισβητείται εντός της Λιβύης».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα κείμενα που επικαλείται η γειτονική χώρα για τις θαλάσσιες ζώνες, σημειώσε πως «ούτε παράγουν νομικό αποτέλεσμα, ούτε πρόκειται να κυρωθούν. Όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρησα, καταργώντας από το χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας». 

Υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην περάσει αυτή η συμφωνία και σημείωσε ότι το θέμα θα τεθεί και στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος, που υπερασπίζεται τα δίκαια εθνικά της δικαιώματα».

Cnn.gr

Home