Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι μπλοκάρει ληστές-εγκληματίες η Αστυνομία - Οι σχεδιασμοί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 15.12.2019

Έτσι μπλοκάρει ληστές-εγκληματίες η Αστυνομία - Οι σχεδιασμοί

Thumbnail
Έντονη δράση τις ημέρες των γιορτών

Ημέρες εορτών κοντοζυγώνουν και η Αστυνομία θα διαδραματίσει το δικό της σημαντικό ρόλο. Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες οι παράνομοι δράττουν της ευκαιρίας και δραστηριοποιούνται έντονα. Ειδικότερα τα αδικήματα των κλοπών των διαρρηξεων, αλλά και της επαιτείας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Ήδη η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση λαμβάνει τα μέτρα της με σκοπό να αντιμετωπίσει τους παράνομους που δρουν αυτές τις ημέρες. Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά θα καλύπτουν πολυσύχναστες περιοχές, εμπορικά κέντρα και περιοχές που είναι ευαίσθητες σε εγκληματικές ενέργειες.

Έτσι σχεδιάζουν τις ενέργειές τους

 Κάθε Αστυνομική Διεύθυνση θα καταχωρεί στο σύστημα συγκεκριμένες μορφές εγκλημάτων, την ώρα και τον τόπο διάπραξης αλλά και τον τρόπο δράσης των δραστών. Με αυτό τον τρόπο θα γίνονται γνωστές οι περιοχές στις οποίες παρατηρείται κίνηση εγκληματικών στοιχείων  ώστε στοχευμένα πλέον να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα από την Αστυνομία.

 

Ανάμεσα στα εγκλήματα για τα οποία θα ζητούνται στοιχεία είναι οι διαρρήξεις και οι κλοπές, οι ληστείες, οι κλοπές από αντιπρόσωπο, οι κλοπές οχημάτων καθώς και τα τροχαία δυστυχήματα. Αν σε μια περιοχή παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα ληστών, τότε θα καλούνται οι τοπικές αστυνομικές αρχές, αλλά και τμήματα από το Αρχηγείο Αστυνομίας να λάβουν τα μέτρα τους.

Την ίδια ώρα θα αξιολογούνται οι πληροφορίες που φθάνουν στο Κέντρο Μηνυμάτων και για άλλα εγκλήματα όπως είναι η επαιτεία. Χαρακτηριστικά, πολλά πρόσωπα που επιδίδονται στην επαιτεία καταφθάνουν στο νησί μας ειδικά γι’αυτό το σκοπό από το εξωτερικό.

Καταθέτουν σχέδια ενεργείας

Στο Αρχηγείο θα κατατεθεί από κάθε διεύθυνση σχέδιο ενεργείας για τον τρόπο που θα δράσουν. Το εν λόγω σχέδιο θα είναι ο μπούσουλας για τον τρόπο χειρισμού των εγκλημάτων κυρίως κατά περιουσίας από τις  αστυνομικές διευθύνσεις. Στο παρελθόν και κυρίως στην πόλη της Λεμεσού είχαν παρατηρηθεί κρούσματα ληστειών ή μεγάλων διαρρήξεων και κλοπών χρυσοχοείων χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες.

Ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού μιλώντας στην Offsite είπε ότι «η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τους εγκληματίες και παράνομους. Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση, αλλά κυρίως τις γιορτές τα μέτρα είναι πιο εκτεταμένα. Στο Αρχηγείο κοινοποιούνται σχέδια ενεργείας. Παρακολουθούμε την πορεία των πραγμάτων και μέσα από τα αποτελέσματα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

 

Home