Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» η Κίνα - Αναστέλλονται τα ταξίδια

Offsite Team
- 25.01.2020

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» η Κίνα - Αναστέλλονται τα ταξίδια

Thumbnail
Αποχωρούν οι ξένοι υπήκοοι

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά δίκτυα, η Κίνα θα αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ ξένες απομακρύνουν άρον άρον τους υπηκόους τους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από τις 27 Ιανουαρίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα, την ίδια στιγμή που κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και το Χονγκ Κονγκ.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41 έως τις 18:00 το απόγευμα τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), ενώ 39 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, μεταδίδει το CCTV.

Αποχωρούν οι ξένοι υπήκοοι

Ξένες χώρες σκέφτονται το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Κίνα.

Συγκεκριμένα η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από την κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία.

Πάντως όπως αναφέρει το RIA επικαλούμενο τον υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα, κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Επίσης η Γαλλία σχεδιάζει να απομακρύνει τους Γάλλους υπηκόους, που έχουν εγκλωβιστεί στη Γουχάν, την οποία έθεσαν σε καραντίνα οι κινεζικές αρχές, για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη ένα email που εστάλη από το γαλλικό προξενείο.

«Το γενικό προξενείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υπηρεσία λεωφορείων προκειμένου να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες... και τις Κινέζες και άλλων εθνικοτήτων συζύγους και παιδιά τους να ταξιδέψουν από την Ουχάν στην Τσανγκσά», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μπορντό και στην περιοχή του Παρισιού.

Σι Τζιπίγνγκ: «Σε δύσκολη κατάσταση η χώρα»

Η Κίνα μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κορωνοϊού, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στην επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και καταγράφει σχεδόν 1.300 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Σε καραντίνα 56 εκατομμύρια άνθρωποι  στην Κίνα

Συνολικά έχουν αποκλειστεί 56 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα.

Οι αρχές στην πόλη Γουχάν το επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών. Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μέρες.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Επίσης πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.

reader.gr

Home