Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Αποποιηθείτε των πολλαπλών συντάξεων

Offsite Team
- 28.01.2020

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Αποποιηθείτε των πολλαπλών συντάξεων

Thumbnail
Για να δείξετε φιλοτιμία- πατριωτισμό

Το κυρίαρχο ζήτημα του διαμοιρασμού της πίτας που αυτή η κοινωνία προσφέρει.

· Ουτοπικό έως και εξωπραγματικό μπορεί να χαρακτηρισθεί το εν λόγω σημείωμα και αρκετοί ( αν όχι όλοι), είμαι σίγουρος ότι θα αναφωνήσουν ότι γράφεται λόγω καθήκοντος, αφού οι πιθανότητες υλοποίησης του είναι απειροελάχιστες. Ωστόσο εμείς θα επιμένουμε και θα τοποθετούμαστε μήπως και φανεί κάποιο φως στην άκρη του τούνελ και η κοινωνία μας επανέλθει στην ορθή της πορεία.

· Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι που η κοινωνία , το κράτος και οι ψηφοφόροι τους εμπιστεύτηκαν σε πόστα και αξιώματα , έστω και να παίρνουν δυο ή και τρεις , ενίοτε και έξη συντάξεις. Η τυφλή Θέμιδα δεν βλέπει τα κοινωνικά παντοπωλεία, ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και που αγχώνονται για να κερδίσουν ένα κομμάτι ψωμί, νέα παιδιά που με ένα σωρό πτυχία που αποκτήθηκαν με κόπους και θυσίες και χρήματα, να ψαλιδίζονται οι ζωές τους λόγω της ανεργίας , αλλά παρά μόνο ακούει και κρίνει βάση του ψυχρού νόμου του κράτους.

· Ωστόσο των αποφάσεων της επωφελούνται αρκετοί πολίτες που θα καρπωθούν εκατομμύρια Ευρώ από το κράτος, οδηγώντας σε περικοπές από άλλα κονδύλια και από άλλους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Όταν συζητούμε επί μήνες για να βρεθούν χρήματα και να δοθούν σε συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται, αυτοί θα παίρνουν αρκετές χιλιάδες για να προσθέσουν στους λογαριασμούς τους.

· Στις εποχές που ζούμε, πατριωτική πράξη δεν είναι να πάρεις το όπλο και να κυνηγήσεις τους Τούρκους, αλλά να βοηθήσεις να ορθοποδήσει η πατρίδα σου με οποιονδήποτε τρόπο. Η αποποίηση των χρημάτων και η κατάθεση τους προς όφελος άλλων δυσπραγούντων συμπατριωτών σου, είναι υπέρτατη εθνική πράξη και κοινωνική ευαισθησία. Εξάλλου δεν θα πεινάσουν όλοι αυτοί που για χρόνια καρπώθηκαν ωφελήματα και δόξα και ανέσεις και πόστα που τους προσέφερε η πολιτεία. Καιρός είναι ν’ ανταποδώσουν κι αυτοί στο κράτος.

· Τα υπόλοιπα που λένε στις τηλεοράσεις οι προνομιούχοι των πολλαπλών συντάξεων είναι φληναφήματα και προφάσεις για να ξεφύγουν από το κυρίαρχο ζήτημα του διαμοιρασμού της πίτας που αυτή η κοινωνία προσφέρει. Το θέμα είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ και εδώ θα φανεί πόση και ποια είναι η υπόσταση τους.

· Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φυσικά η Κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους για να σταματήσουν την παραχώρηση προνομίων που απορρέουν από τις πολλαπλές συντάξεις ανεξάρτητα από την στάση των προνομιούχων. Αλλά και οι πολίτες να σκέφτονται πριν ψηφίσουν και να μην ψηφίζουν συνταξιούχους που θα εκλέγονται σε αξιώματα και θα καρπούνται διπλών συντάξεων.

Home