Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Τέρμα κουβέρτες, ζεστά γεύματα & περιοδικά

Offsite Team
- 29.01.2020

Κορωνοϊός: Τέρμα κουβέρτες, ζεστά γεύματα & περιοδικά

Thumbnail
Αλλάζουν όλα στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει με την εξάπλωση του φονικού κορωνοϊού, και οι αεροπορικές εταιρίες ψάχνουν λύσεις ώστε να περιοριστεί η μετάδοσή του. Τν ίδια στιγμή πολλές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα, ενώ η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ασιατική χώρα.

Οι επιβάτες δεν θα έχουν πλέον service για ζεστά γεύματα, κουβέρτες και εφημερίδες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν τα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των επιβατών από τον ιό.

Με τα μέτρα αυτά περιορίζεται η επαφή μεταξύ των ανθρώπων και οι εταιρείες καλούν τους επιβάτες να έχουν μαζί τους μπουκάλια με ροφήματα και ότι θα περιορίσει τα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα αντικαθιστώντας τα με μιας χρήσης.

Τέρμα τα ζεστά γεύματα και οι κουβέρτες

Η China Airlines σταμάτησε από τη Δευτέρα να προσφέρει στις πτήσεις ζεστά γεύματα και αντικατέστησε τα τραπεζομάντηλα και τις υφασμάτινες πετσέτες με χαρτοπετσέτες.

Επίσης σταμάτησε να παρέχει στους επιβάτες κουβέρτες, μαξιλάρια, πετσέτες, περιοδικά και εφημερίδες, ενώ τα αναψυκτικά για παράδειγμα και τα ακουστικά μιας χρήσης παρέχονται μόνο εάν ζητηθούν.

«Η θήκη στην πλάτη του καθίσματος θα περιέχει μόνο την χαρτοσακούλα και το εγχειρίδιο ασφαλείας του αεροσκάφους», ανακοίνωσε μια άλλη εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της China Airlines προσθέτοντας ότι δεν θα διατίθενται επίσης προϊόντα duty-free.

Απολυμαίνουν την καμπίνα των επιβατών

Η Thai Airways απολυμαίνει ψεκάζοντας την καμπίνα των επιβατών και το πιλοτήριο σε όλες τις πτήσεις που επιστρέφουν από την Κίνα και από προορισμούς υψηλού κινδύνου.

«Επειδή προβάλλουμε ταινίες στις πτήσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα αγγίζουν όλη την ώρα τις οθόνες LCD, απολυμαίνουμε εις βάθος όλα τα αεροσκάφη πριν από κάθε αναχώρηση», δήλωσε ένα στέλεχος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρεία και δείχνει το προσωπικό της με ειδικές στολές διαχείρισης επικίνδυνου υλικού να ψεκάζει την καμπίνα αεροσκάφους συγκέντρωσε επαίνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσπάθεια που καταβάλλεται παρότι κάποιοι πανικοβλήθηκαν βλέποντάς το.

«Προτείνω να σταματήσουν όλες οι πτήσεις από την Κίνα για τουλάχιστον 30 με 60 ημέρες. Αυτό δεν θα καταστρέψει την οικονομία. Η ζωή των πολιτών είναι πιο σημαντική τώρα σε σχέση με την αποκαλούμενη οικονομία», σχολίασε ο Τζον Όνεστι, ένας χρήστης του Facebook.

thetoc.gr

Home