Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση - Σκόνη, βροχές και καταιγίδες

Offsite Team
- 13.03.2020

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση - Σκόνη, βροχές και καταιγίδες

Thumbnail
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Δύο κίτρινες προειδοποίησεις για σφοδρούς ανέμους και καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι προειδοποιήσεις βρίσκονται σε ισχύ από την Πέμπτη(12/03) μέχρι και σήμερα Παρασκευή(13/03).

Αναλυτικά

3

2

Χαµηλό βαροµετρικό νότια της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται µέχρι και το Σάββατο σκόνη οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να είναι κατά διαστήµατα αυξηµένες.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και στις προσήνεµες περιοχές παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και στα προσήνεµα παράλια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σύντοµα θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθεί τοπικά µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές τις απογευµατινές ώρες, κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο το Σαββατοκύριακο, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ τη ∆ευτέρα δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.  

Home