Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Λεμεσός με διαφορά τα λιγότερα κρούσματα-Νέα στοιχεία (Γραφικά)

Σωτήρης Νικηφόρου
- 05.04.2020

Η Λεμεσός με διαφορά τα λιγότερα κρούσματα-Νέα στοιχεία (Γραφικά)

Thumbnail
Συμπτώματα, ηλικίες και άλλα στοιχεία για τα κρούσματα στην Κύπρο-Με διαφορά η Λεμεσός έχει το λιγότερο πρόβλημα

Νεότερα στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα στην Κύπρο μέχρι τις 2 Απριλίου δημοσίευσε το Υπ. Υγείας. 

Τα στοιχεία αφορούν τα πρώτα 348 κρούσματα που είχαμε μέχρι τις 2 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έγινε το Σάββατο 4/4 τα κρούσματα είναι 426. Η επικαιροποίηση των στοιχείων για ηλικίες, πόλεις, συμπτώματα, τεστ, νοσηλεία, εξιτήρια και άλλα σημαντικά στοιχεία θα είναι πλέον συχνότερη όπως ενημερώνει το Υπουργείο. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία για τα πρώτα 348 κρύσματα, το 4% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 0-17, το 66% ηλικίας 18-59 και το 29% των κρουσμάτων ηλικίας άνω των 60. Η διάμεση ηλικία είναι τα 48 έτη.

Δείτε ΕΔΩ τα προηγούμενα συνολικά στοιχεία που παρουσίασε το Υπ. Υγείας

Όσον αφορά τις πόλεις/περιοχές, το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι με διαφορά στην Αραδίππου, ενώ ακολουθεί η Πάφος και μετά η Λάρνακα. Το μικρότερο ποσοστό κρουσμάτων με διαφορά όπως μπορείτε να δείτε και στο γραφικό έχει η Λεμεσός αφού έχει 5.7 ανά 100.000 κατοίκους. Πιο πάνω από την Λεμεσό είναι η Λευκωσία με 22 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 

Σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς στην Κύπρο, τα 4 βασικότερα είναι βήχας, πυρετός, μυαλγία και πονόλαιμος. 

Δείτε όλα τα στοιχεία στα infographics του Υπ. Υγείας:

pinakas1

pinakas2

 

Home