Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο «εμφύλιος» δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων θα στοιχίσει

Offsite Team
- 15.04.2020

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο «εμφύλιος» δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων θα στοιχίσει

Thumbnail
Αν είχε υιό ο Νίκαρος θα ήταν όλα διαφορετικά και δε θα τον κατέτρεχαν οι ιοί
  • Όταν παρέλθει η υγειονομική κρίση, θα έχει ο ΝΙΚΑΡΟΣ και η Κυβέρνηση του να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων λόγω και των αποκοπών των μισθών. Θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω  κρίσης μένουν στις ανακοινώσεις και στις φωνές στα κοινωνικά δίκτυα , αλλά όταν ξεπερασθεί ο κορωνοιός θα έρθει άλλος ιός που θα πρέπει να πολεμήσει το κράτος. Αν είχε υιό ο Νίκαρος θα ήταν όλα διαφορετικά και δε θα τον κατέτρεχαν οι διάφοροι ιοί του κουρέματος, του Συνεργατισμού και πάει λέγοντας…

     

  • Κι επειδή μπορεί να μην κινούμαστε στην κοινωνία, αποχωριζόμενοι το καλοδεχούμενο – εκ των καταστάσεων που προέκυψαν προσωνύμιο του καφενόβιου-  αλλά, αφουγκραζόμαστε τους συμπατριώτες μας και έχουμε την εντύπωση ότι ο εμφύλιος που τείνει να κομματιάσει την κοινωνία, ενίοτε και οικογένειες, σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, θα αφήσει σημάδια και θα επιφέρει κάθετο διαχωρισμό. 

     

  • Εμείς που παλέψαμε με τους καρχαρίες και τα τρικυμιώδη κύματα της ιδιωτικής εργασίας, γνωρίζουμε τι σημαίνει η  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ . Ωστόσο, μας προσέφερε άλλες ψυχολογικές διαδικασίες η ιδιώτευση που σίγουρα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δεν έχουν βιώσει. Κανείς άνθρωπος στον πλανήτη  δεν επηρεάζεται ΚΑΙ από το επάγγελμα του. 

     

  • Πάντοτε, ο δημόσιος τομέας ήταν προπομπός για όσα θα συνέβαιναν στον ιδιωτικό, ο οποίος δεχόταν πέραν από τα πλήγματα που υφίσταντο οι κυβερνητικοί και κάτι περισσότερο…Οπόταν οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι και θα πρέπει να περιμένουμε την οικονομική κρίση του κορωνοιού, για την οποία γράψαμε τις πρώτες μέρες του Μαρτίου και αρκετοί – γιατί άραγε- μας επιτέθηκαν και όλα τα συναφή.

     

  • Λοιπόν, το πρόβλημα μας δεν είναι οι αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες καθιερώνουν πλέον μια πάγια τακτική, η οποία λέει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το κράτος θα μπορεί να αποκόπτει μισθούς και συντάξεις. Οριζόντια μάλιστα…Γιατί αν ήταν κάθετα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να αποκόπτονταν μισθοί μόνο από όσους είναι ιδιαίτερα υψηλόμισθοι. 

     

  • Με τον εμφύλιο θα δώσουμε την ευκαιρία σε όσους ακονίζουν τα δόντια τους να μειώσουν και άλλο τους μισθούς, οριζόντια και για όλους τους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως εργασίας και τομέα, αφού και η κρίση του κορωνοιού δεν θα είναι και ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από την προηγούμενη των Lehman brothers  του 2008. Αντίστοιχη αν όχι και μεγαλύτερη. Ξέρετε πάντοτε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον διαχωρισμό που αποδυναμώνει τους εργαζομένους. Και γίνεται τεχνητά για να ελαφρύνονται οι αντιδράσεις και να στρέφεται αλλού η προσοχή. 

     

  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Παρακαλούμε την Αστυνομία και τον Αρχηγό της να μην μας υπενθυμίζει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Το βιώσαμε και το περνούμε κύριε Κύπρο Μιχαηλίδη μας, από την μέρα της γέννησης μας... Άγιες Μέρες δείξτε κατανόηση και δεν υπάρχει λόγος για εισβολή αστυνομικών στις Εκκλησίες. Τουλάχιστον ας γίνεται διακριτικά και όχι πομπωδώς στην παρουσία καμερών και λοιπών επιτήδειων δημσοιο-κάφρων…Όλοι περνάμε πρωτόγνωρες στιγμές και χρειάζεται ψυχραιμία. Μην παρασυρόμαστε από τα σύγχρονα καφενεία της εποχής (σόσιαλ μίντια).

     

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μία στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή

Home