Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαλάρωσαν τα μέτρα, χαλάρωσαν και οι Κύπριοι οδηγοί;

Έκτορας Γεωργίου
- 09.05.2020

Χαλάρωσαν τα μέτρα, χαλάρωσαν και οι Κύπριοι οδηγοί;

Thumbnail
Διαχρονική μάστιγα τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του, προχθές το βράδυ αυξάνοντας τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων στην Κύπρο σε δεκατέσσερα.

Μετράμε μόλις 5 ήμερες (4/5) από το χαλάρωμα των περιοριστικών μέτρων στη Κύπρο και ήδη έχουμε καταγράψει δυο θανατηφόρα τροχαία, ενώ άλλα δυο εξίσου σοβαρά τροχαία.

>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Πιο συγκεκριμένα, από την ήμερα που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αριθμούμε συνολικά τέσσερα θανατηφόρα τροχαία (ένα εξετάζεται για παθολογικά αίτια) και άλλα τέσσερα πολύ σοβαρά.

Και όλα αυτά... περιμένοντας ακόμα την ψήφιση του νομοσχεδίου που θέτει αυστηρότερες ποινές για τροχαίες παραβάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία μαζεμένα τροχαία που είχαμε, ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου τόνισε ότι με τη λίγη χαλάρωση των μέτρων προέκυψαν κάποια τροχαία ατυχήματα κάτι που σημαίνει ότι δεν ξεχνάμε τον κακό μας εαυτό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρέπει να κινούμαστε μέσα στο οδικό δίκτυο, ούτως ώστε να αποφεύγονται οι συγυρίσεις συμπλήρωσε ο κ. Ευριπίδου.

Σε ερώτηση μας, αν θεωρεί ότι υπήρξε κάποια χαλάρωση από τους οδηγούς μετά και τα περιοριστικά μέτρα, μας απάντησε ότι δεν είναι θέμα χαλάρωσης, όπως λειτουργήσουμε και πριν με κακό τρόπο στους δρόμους έτσι λειτουργούμε και τώρα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά και την χαλάρωση των μέτρων, η Αστυνομία αύξησε του έλεγχους για τις σοβαρές παραβάσεις. Τέλος απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να ακολουθεί τους βασικούς κανόνες στο οδικό δίκτυο.

Η Offsite, επικοινώνησε και με τον Ιάσονα Σενέκκη (Υποψήφιο Διδάκτορα OH&S και Ερευνητής στο CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου), για το πολύκροτο θέμα των οδικών συγκρούσεων αναφέροντας μας ότι, η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα ήταν αναμενόμενο ότι θα είχε τις δυσκολίες της και στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα προσέθεσε, ότι η αποχή της πλειοψηφίας των Κυπρίων από την οδήγηση για το διάστημα των περιοριστικών μέτρων αλλά και το αυξημένο άγχος και νευρικότητα λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού είναι παράγοντες που αυξάνουν τους κινδύνους ατυχημάτων και προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση στην οδήγηση και να έχουν αυξημένη αντίληψη των εξωτερικών παραγόντων όπως άλλοι οδηγοί, καιρικές συνθήκες, προβλήματα στους δρόμους, αυξημένη κίνηση.

Όπως τόνισε, αναμένει από την Αστυνομία να αυξήσει δραστικά τους τροχονομικούς ελέγχους και να προχωρήσει σε άμεση εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.

Καταλήγοντας, μας ανέφερε ότι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε βελτιωτικά έργα σε πεζοδρόμια και γειτονιές αλλά και σε καταστολή της παράνομης στάθμευσης για να διευκολύνουν τους δημότες να διακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.

Έκτορας Γεωργίου

Home