Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ώρα αγωνίας:Αρχίζουν τη μάχη για να γίνουν αστυνομικοί 1300

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 29.08.2020

Ώρα αγωνίας:Αρχίζουν τη μάχη για να γίνουν αστυνομικοί 1300

Thumbnail
Σήμερα οι εξετάσεις - Λεπτομέρειες

Ώρα αγωνίας για 1300 αστυνομικούς. Σήμερα στις 08:00 στα δυο εξεταστικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό οι υποψήφιοι αρχίζουν τη μάχη για ένταξη στην Αστυνομική Ακαδημία.

Μετά την «περιπέτεια» με το κόψιμο των« 34» στις προηγούμενες εξετάσεις και τα όσα ακολούθησαν αρχίζει νέα διαδικασία για την κάλυψη σε πρώτο στάδιο 343 κενών θέσεων στην Αστυνομία.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ακόλουθα θέματα: Μαθηματικά, Ελληνικά, Αγγλικά και Γενικές Γνώσεις. Όποιοι επιτύχουν θα περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες.

Το άθροισμα των 343 κενών θέσεων προκύπτει από τις 143 κενές θέσεις που προϋπήρχαν στην Αστυνομική Δύναμη, μαζί με τις 200 θέσεις που αποπαγοποιήθηκαν μέσω της Βουλής κατόπιν ενεργειών του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης και νυν Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 03 Αυγούστου προσλήφθηκαν σε Αστυνομία και Πυροσβεστική 113 νέα μέλη. Οι 80-82 εντάχθηκαν στην Αστυνομία και ακολουθούν το πρόγραμμα φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία  και οι υπόλοιποι εντάχθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ήδη εντάχθηκαν στην Πυροσβεστική Ακαδημία στο Καϊμακλί. 

Οι  γραπτές εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 21 Μαρτίου, ωστόσο μετά και το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνουν οι εξετάσεις για πρόσληψη 30 ειδικών Αστυνομικών.

Το Αρχηγείο Αστυνομίας  μέσα από το λογαριασμό του στο twitter έκανε σχόλιο ενόψει των εξετάσεων ευχόμενο καλή επιτυχία και να βρεθούν όλοι στην Αστυνομική Ακαδημία.  

Home