Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υποψήφιος «Πρόεδρος» καταζητούμενος για την δολοφονία Ισαάκ

Offsite Team
- 04.09.2020

Υποψήφιος «Πρόεδρος» καταζητούμενος για την δολοφονία Ισαάκ

Thumbnail
Ο πρόεδρος του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» καταζητείται τόσο από τις κυπριακές αρχές, όσο και από την Ιντερπόλ

Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

 

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν.

 

Έτσι, από τους 12 υποψήφιους οι 4 είναι κομματικοί: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης και ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ. Οι υπόλοιποι 8 είναι ανεξάρτητοι.

 

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερχάν Αρικλί,είναι ένας από τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996.

ar

Ο πρόεδρος του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» καταζητείται τόσο από τις κυπριακές αρχές, όσο και από την Ιντερπόλ. 

Παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί συνολικά 11 εντάλματα σύλληψής για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι, καθώς η Τουρκία και κάποια κράτη «δορυφόροι» της, αρνούνται να εκτελέσουν τα εντάλματα.

Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Εκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

ar

ΚΥΠΕ

Home