Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΚΚ: Εντατικοποίηση του αγώνα για προστασία του περιβάλλοντος

Offsite Team
- 01.11.2020

ΠΚΚ: Εντατικοποίηση του αγώνα για προστασία του περιβάλλοντος

Thumbnail
Μήνυμα έστειλε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου

Μήνυμα αποφασιστικότητας για αντίσταση στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές υποβάθμισης και καταστροφής του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων» αλλά και εντατικοποίησης του αγώνα για προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και της δημόσιας υγείας, έστειλε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου (ΠΚΚ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε ο Απολογισμός Δράσης του Δ.Σ. για την υπό εξέταση περίοδο και εξελέγησαν το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει εντός των ημερών για να καταρτιστεί σε σώμα, καθώς επίσης η 3μελής Ελεγκτική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου Πέτρος Πασιάς παρουσιάζοντας την Έκθεση Δράσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση των τελευταίων χρόνων επιδεινώθηκε περαιτέρω και ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης και έχει επιφέρει πολλές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, προσθέτοντας πως «οι πρόσφατες πανδημίες είναι άμεση συνέπεια του καπιταλιστικού συστήματος που επιβραβεύει την οικονομική ανάπτυξη με οποιοδήποτε κόστος».

 

«Θεωρούμε ότι η διασφάλιση ενός υγιούς πλανήτη συμβάλλει στην εξάλειψη της οικονομικής ανασφάλειας, στην υγεία και την ποιότητα ζωής», πρόσθεσε.  

«Στον τόπο μας, δυστυχώς και με πρόφαση τα μέτρα για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, με τις πολιτικές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και ειδικότερα των μεγάλων επιχειρήσεων στους τομείς των κατασκευών και του τουρισμού, πλήττεται και πάλι το περιβάλλον», είπε.  

Καθώς η κυπριακή κοινωνία μαστίζεται από τα φαινόμενα της σήψης και της διαφθορά, όπως είπε, «μέσα στο  ξεπεσμό των αρχών και αξιών ήταν αναμενόμενες και εγκληματικού χαρακτήρα αποφάσεις για το περιβάλλον».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πασιάς είπε ακόμη πως «Είναι αναγκαίο οι παρεμβάσεις μας να μην περιορίζονται σε διακηρυκτικές τοποθετήσεις. Να μελετούμε και να καταθέτουμε τεκμηριωμένες απόψεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης περιβαλλοντικών πολιτικών».

ΚΥΠΕ

Home