Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μικρή πιθανότητα για χορήγηση εμβολίου πριν τα Χριστούγεννα σε ΗΒ

Offsite Team
- 04.11.2020

Μικρή πιθανότητα για χορήγηση εμβολίου πριν τα Χριστούγεννα σε ΗΒ

Thumbnail
Οι γενικοί γιατροί καλούνται να ετοιμαστούν για τη χορήγηση του σκευάσματος στους ασθενείς τους άνω των 85 ετών.

Ο διευθυντής του προγράμματος κλινικών δοκιμών του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι υπάρχει όντως μία «μικρή πιθανότητα» το σκεύασμα να είναι έτοιμο για χορήγηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ δήλωσε το πρωί ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιστημών και Τεχνολογίας ότι είναι αισιόδοξος πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών προχωρημένου σταδίου θα μπορέσουν να παρουσιαστούν πριν από το τέλος του έτους.

Ερωτηθείς αν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα, ο κ. Πόλαρντ απάντησε πως «υπάρχει μια μικρή πιθανότητα».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του BBC ο διευθύνων σύμβουλος του NHS Αγγλίας σερ Σάιμον Στίβενς είχε πει πως το σύστημα δημόσιας υγείας προετοιμάζεται για τη χορήγηση του εμβολίου πριν από τις γιορτές, «εφόσον είναι διαθέσιμο» μέχρι τότε.

Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του ιατρικού περιοδικού Pulse είπε ότι οι γενικοί  γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα λάβουν επιστολές με τις οποίες θα καλούνται να είναι έτοιμοι για τη χορήγηση του εμβολίου πριν από τα Χριστούγεννα.

Το περιοδικό Pulse ανέφερε την Τρίτη ότι οι γενικοί γιατροί καλούνται να ετοιμαστούν για τη χορήγηση του σκευάσματος στους ασθενείς τους άνω των 85 ετών και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής του μετώπου κατά της COVID-19.

Καταθέτοντας στην ίδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο καθηγητής αναδυόμενων λοιμογόνων ασθενειών και παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Πίτερ Χόρμπι τόνισε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ιού μεταξύ φορέων που νοσηλεύονται είναι 15% στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ στο πρώτο κύμα ήταν 30%. «Άρα έχει μειωθεί στο μισό, που είναι πραγματικά φανταστικό νέο», σχολίασε ο Βρετανός καθηγητής, αποδίδοντας αυτή τη βελτίωση στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το απόγευμα, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανοίξει την τρίωρη συζήτηση επί του νέου lockdown που θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στην Αγγλία και έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί των προτεινόμενων μέτρων στις 4 το απόγευμα ώρα Λονδίνου.

Παρά τη δήλωση πρόθεσης καταψήφισης του lockdown από περίπου 15-20 «αντάρτες» Συντηρητικούς βουλευτές, τα μέτρα αναμένεται να περάσουν με άνετη πλειοψηφία καθώς έχουν τη στήριξη των Εργατικών της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home