Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Πυροσβεστική κατέσβησε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Πάφο

Offsite Team
- 19.11.2020

Η Πυροσβεστική κατέσβησε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Πάφο

Thumbnail
Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου ένα (1) εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέσβησε χθες πυρκαγιά σε πολύ δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσοχούς και Δρούσεια στην επαρχία Πάφου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κλήση λήφθηκε στις 1328. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου ένα (1) εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

 

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου με συνολικά πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.48. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν άλλα τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και το Ταμείο Θήρας. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τα 2 εκμισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.  

Εξάλλου, η ώρα 14.29 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην οδό Ευριπίδου στην Λεμεσό σε εγκαταλειμμένο βοηθητικό υποστατικό το οποίο εφαπτόταν στο οίκημα συνδέσμου φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας.  

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.14. Από την πυρκαγιά το εγκαταλελειμμένο υποστατικό υπέστη εκτεταμένες ζημιές και  η οροφή του  κατάρρευσε. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από παράνομη δραστηριότητα νεαρών.  

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 18ης Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 19ης  Νοεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε  σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 33 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home