Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ. Μέσω Βουλής θέλει υπεράριθμες προαγωγές / Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 25.02.2021

Ε.Φ. Μέσω Βουλής θέλει υπεράριθμες προαγωγές / Πληροφορίες

Thumbnail
200 αξιωματικοί θα λάβουν προαγωγή το 2021

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H Επιτροπή Άμυνας της Βουλής εξετάζει το θέμα υπεράριθμων προαγωγών στην Εθνική Φρουρά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εφόσον περάσει η τροποποίηση δεν θα αποτρέπει προαγωγές αλλά θα αυξάνει τους αξιωματικούς σε κατώτερους βαθμούς παρέχοντας κίνητρα στους βαθμοφόρους. 

Η Επιτροπή σήμερα θα εξετάσει κατ΄' άρθρον το τροποποιητικό νομοσχέδιο.

Για να γίνει πιο κατανοητό: Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις ανώτατου αξιωματικού (Υποστράτηγου)  αλλά δεν μπορούν να συμπληρωθούν, γιατί αυτοί που βρίσκονται στο χαμηλότερο βαθμό  (Ταξίαρχοι) δεν πληρούν τα κριτήρια, οι θέσεις αυτές θα καλύπτονται από νεοπροαχθέντες Ταξίαρχους. Οι προαγωγές στο βαθμό του Ταξίαρχου θα είναι όσες και οι κενές θέσεις Υποστράτηγου.

Σημειώνεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου το Υπουργικό επικύρωσε τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων για τις κρίσεις των αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά το τρέχον έτος. Με άλλα λόγια, αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και συγκεκριμένα 200 θέσεις αξιωματικών, οι οποίοι εντός του 2021 θα λάβουν προαγωγή.

Home