Θεοχάρους: Επαφές με ΔΝΤ για ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Θεοχάρους: Επαφές με ΔΝΤ για ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Αποκαλυπτική ήταν η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης στην εκπομπή «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» το βράδυ της Τετάρτης (24/2) στην Digital tv

Η Ελένη Θεοχάρους συνομιλώντας με τον Δ/ντη Ειδήσεων Παναγιώτη Τσαγγάρη στην Εκπομπή της DigitalTV, "Παρασκήνιο" και αναφερόμενη στους τομείς όπου η Κύπρος θα έπρεπε ήδη να είχε κινηθεί για θέματα Οικονομίας ώστε να εδραιωθεί και σε άλλους τομείς πέραν του Τουρισμού, αποκάλυψε ότι η ίδια βρίσκεται σε επαφή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για ίδρυση στην Κύπρο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Όπως συγκεκριμένα είπε, «μπορώ να σας αποκαλύψω ότι είμαι σε επαφή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εγκαθίδρυση στην Κύπρο μιας ιατρικής σχολής και ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των χωρών της Αφρικανικής Ηπείρου με υποτροφίες και ταυτόχρονα θα υποχρεώνει τους αποφοίτους να πηγαίνουν και να εργάζονται στις χώρες τους τουλάχιστον για 5 χρόνια πριν γίνει το “brain drain”, δηλαδή πριν τους “βουτήξουν” οι Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές χώρες και τους ξεριζώσουν από την πατρίδα τους». 

Κληθείσα να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η διαβούλευση, η κα. Θεοχάρους σημείωσε πως είναι σε καλό δρόμο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως υπήρξε κάποιο ολιγωρία στην αποστολή των στοιχείων που μας ζητήθηκαν, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «θα γίνει και αυτό».

Σε ποιους τομείς πρέπει να κινηθεί η Κύπρος σε θέματα Οικονομίας

Η κα Θεοχάρους ως προς τους τομείς που η Κύπρος θα έπρεπε/πρέπει να στραφεί για να δημιουργήσει σοβαρά έσοδα -πέραν του τομέα του Τουρισμού- επεσήμανε την ιχθυοκαλλιέργεια, την παραγωγή χαρουπιών, την φαρμακοβιομηχανία, την αμπελοκαλλιέργεια και οινοβιομηχανία. Επιπρόσθετα σημείωσε πως θα πρέπει να εστιάσουμε στην ανάδειξη της κουμανταρίας, στην αύξηση στην παραγωγή χαλουμιού, στον ιατρικό τουρισμό, καθώς και στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέραμε και πιο πάνω. 

*Να σημειώσουμε πως θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ και σχετικό βίντεο με τα όσα ενδιαφέροντα είπε η κα Ελένη Θεοχάρους στην εκπομπή «Παρασκήνιο».

Home