Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Kαρούσος: "Η Μαρίνα Αγ. Νάπας θα φέρει έσοδα πέραν του 1 δις"

Offsite Team
- 23.03.2021

Kαρούσος: "Η Μαρίνα Αγ. Νάπας θα φέρει έσοδα πέραν του 1 δις"

Thumbnail
Αισιοδοξία για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος  πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στην μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών. Οι κύριοι Καρούσος και Περδίος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μαζί με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, στις εγκαταστάσεις του μεγαλεπήβολου αυτού Έργου και εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πορεία υλοποίησής του. 

Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι «η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθότι βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα καθώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία. Αυτό καθιστά την οικονομία μας έτοιμη να μπει σε μία πορεία δυναμικής ανάκαμψης και βγαίνουμε ξανά νικητές μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο»

Μαρινα

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό Έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με προϋπολογισμό πέραν των 300 εκ. ευρώ και βάσει σχετικής μελέτης θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, πέραν του 1 δις. ευρώ.  «Το συγκεκριμένο Έργο δεν αφορά απλά μία μαρίνα, αλλά μία μαρίνα η οποία θα αποτελέσει στολίδι της Μεσογείου, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και παράλληλα θα έχει οφέλη ολόκληρη η Κύπρος» δήλωσε εμφαντικά ο κ. Υπουργός.  

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πέραν από την μαρίνα Αγίας Νάπας,  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση 81 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκ. ευρώ. Η αναβάθμιση αφορά σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και καλύπτει έργα σε όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας.  Με την αναβάθμιση ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

ΜΑΡΙΝΑ1

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας μας.  Το έργο συνδεόμενο με την ευρύτερη περιοχή θα συμβάλει στην εν γένει αναβάθμιση της όπως και στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, με αποτέλεσμα την εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων προς το κράτος».

Τέλος, αναφερόμενος στις νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Περδίος είπε ότι «μόνο για τα κατασκευαστικά έργα εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας και επιπρόσθετα θα εργοδοτηθούν περίπου 500 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του Έργου».  

 

 

Home