Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα των Βαρωσίων

Offsite Team
- 12.07.2021

Δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα των Βαρωσίων

Thumbnail
Λέει Ευρωπαίος διπλωμάτης

Την πάγια θέση της ΕΕ για το θέμα των Βαρωσίων, όπως έχει εκφραστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο (συμπεράσματα Συνόδου Κορυφής), επανέλαβε Ευρωπαίος διπλωμάτης, κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν, ενόψει και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, o οποίος τοποθετήθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες για το επικείμενο FAC, δήλωσε τα εξής: «έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τη θέση μας σχετικά με τα Βαρώσια. Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και το θέμα των Βαρωσίων θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης του Κυπριακού, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει. Το έχουμε πει στον Τσαβούσογλου και είμαστε σε στενή επικοινωνία με τον Χριστοδουλίδη για το θέμα αυτό».

Ο έτερος διπλωμάτης απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές αμυντικές συνεργασίες με τρίτες χώρες σημείωσε ότι «οι Υπουργοί θα μιλήσουν για την στρατηγική πυξίδα της ΕΕ. Το πρόγραμμα αφορά τους 27, αλλά συμπεριλαμβάνει συνεργασίες».

Η Τουρκία, πρόσθεσε, «είναι μια χώρα με την οποία η ΕΕ έχει ήδη διάλογο για συνεργασία στην άμυνα, η οποία είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε γραπτώς, σε σχέση με τα έργα της PESCO συντρέχουν προϋποθέσεις που αφενός δεν πληρούνται αφετέρου η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από τα κράτη μέλη».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τέλος, όπως σημειώθηκε, η ΕΕ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναλάβει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, επειδή το αεροδρόμιο είναι καλό να λειτουργεί και μετά την αποχώρηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home