Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επ. Εσωτερικών: Ετοιμότητα για αντιμετώπιση φαινομένων βίας

Offsite Team
- 19.07.2021

Επ. Εσωτερικών: Ετοιμότητα για αντιμετώπιση φαινομένων βίας

Όπως τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

Την ετοιμότητα της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής να συνδράμει στην αντιμετώπιση των απαράδεκτων φαινομένων βίας, όπως τα χθεσινοβραδινά στο συγκρότημα ΔΙΑΣ αλλά και της εξέταση κάποιων ζητημάτων νομοθετικού περιεχομένου για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού. Μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν σήμερα το συγκρότημα ΔΙΑΣ για να εκφράσουν επί τόπου την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στο συγκρότημα.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Δαμιανού είπε πως ήταν καθήκον της Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για τα θέματα των ΜΜΕ, να επισκεφθεί το συγκρότημα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση, τους δημοσιογράφους και το προσωπικό για τα όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν χθες βράδυ.

 

Ο κ. Δαμιανού είπε πως μέρος της κυπριακής κοινωνίας κινείται προς επικίνδυνους ατραπούς καθώς είναι ένα πράγμα η διαφορετικότητα στην άποψη και άλλο αυτή η άποψη να εκφράζεται με βίαιο, απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφει περιουσίες.  

«Ο εκφασισμός μέρους της κοινωνίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός. Μαζί με την καταδίκη και την αλληλεγγύη μας, την ίδια ώρα εκφράζουμε συνολικά την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση ενός  δημόσιου διαλόγου που πρέπει να κάνουμε κι ας έχει καθυστερήσει, για την ανάγκη σεβασμού στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, για την ανάγκη ανοχής στην διαφορετική άποψη αλλά την ίδια ώρα για την ανάγκη όπως οι θεσμοί, συγκροτημένα, εκτελούν τις αρμοδιότητες τους», είπε.  

Σημείωσε πως αυτό που φαίνεται από την πρώτη στιγμή είναι μια κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση και την προστασία των ανθρώπων του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Επιτροπής Εσωτερικών να συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των απαράδεκτων αυτών φαινομένων, αλλά και της εξέταση κάποιων ζητημάτων νομοθετικού περιεχομένου, που θα εκσυγχρονίζουν και θα βελτιώνουν τις υφιστάμενες νομοθεσίες.  

Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα της διαχωριστικής γραμμής που διαχωρίζει την ελευθερία της έκφρασης και της παραπληροφόρησης, ο κ. Δαμιανού είπε πως συναρμόδιοι είναι όλοι όσοι εκφράζουν δημόσιο λόγο, οι εξουσίες, τα ΜΜΕ και τα δημόσια πρόσωπα, σημειώνοντας πως οι γραμμές είναι ξεκάθαρες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόσθεσε πως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα των δημοσιογράφων να τοποθετούνται στα ζητήματα θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα για να λαμβάνουν απαντήσεις, θεωρούνται δεδομένα. «Αυτό που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η βιαιότητα με την οποία η διαφορετική άποψη, η όποια άποψη, μπορεί να τυγχάνει αντιμετώπισης. Το διακύβευμα δεν είναι μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, το διακύβευμα είναι μεταξύ μιας κοινωνίας η οποία έχει πολύ θυμό και αγανάκτηση και μιας κοινωνίας η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία οδηγούν στον εκφασισμό μέρος αυτής της κοινωνίας», είπε και κατέληξε: Η ετοιμότητα μας είναι δεδομένη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι εξουσίες θα συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home