Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα εποχή για την Ελληνική - Το μήνυμα του νέου CEO

Offsite Team
- 26.07.2021

Νέα εποχή για την Ελληνική - Το μήνυμα του νέου CEO

Και επίσημα νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας ο Oliver Gatzke

Νέα εποχή για την Ελληνική Τράπεζα, καθώς εγκρίθηκε από την ΕΚΤ και την ΚΤΚ ο διορισμός του Γερμανού Oliver Gatzke στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο 52χρονος Gatzke διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με διεθνή εμπειρία ως συνέταιρος σε εταιρεία Big Four (KPMG) και πιο πρόσφατα ως CFO/CTO γερμανική συστημική τράπεζα (Hamburg Commercial Bank ) όπου ηγήθηκε της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία σε συνεργασία με διεθνείς επενδυτές.

Μάλιστα ο κ. Gatzke είχε σήμερα (26/7) την πρώτη επικοινωνία του με το προσωπικό της τράπεζας στην οποία έκανε αναφορά στις στρατηγικές τους προτεραιότητες για την Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τον νέο CEO της Ελληνικής η Τράπεζα θα επικεντρωθεί: στη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων με την οργανική και μη οργανική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων, στην ενίσχυση του προφίλ του δανειακού χαρτοφυλακίου, όσον αφορά την αναλογία ρίσκου/ απόδοσης μέσα από την υγιή ανάπτυξη και διαφοροποίηση, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Περιβάλλον/ Κοινωνία/ Διακυβέρνηση (Environmental, Social, Governance), στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη μέσα από την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση των καναλιών εξυπηρέτησης και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων, στη διαχείριση της υψηλής ρευστότητας, στη διαχείριση  του ψηλού κόστους, μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών και την ουσιαστική μείωση του κόστους σε όλους τους τομείς, αλλά και στην εφαρμογή μιας αξιοκρατικής στρατηγικής σε θέματα προσωπικού.

Παράλληλα, ο κ. Gatzke αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν από το προσωπικό κατά την διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει όλοι να είναι περήφανοι. 

Ο κ. Gatzke δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κ. Φοίβο Στασόπουλο, ο οποίος είχε αναλάβει ως μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, αλλά και το ΔΣ της τράπεζας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Να σημειώσουμε πως κατά τους πρώτους 3 μήνες στην Τράπεζα ο νέος CEO συζήτησε τις βασικές προτεραιότητές της Τράπεζας με τη διευθυντική ομάδα, αλλά και με άλλα βασικά εμπλεκόμενα μέρη για τον Οργανισμό, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο, τους μεγαλομετόχους, πελάτες και εποπτικές αρχές. Μάλιστα, ο κ. Gatzke είχε επισκεφθεί και καταστήματα και διάφορα τμήματα του Οργανισμού και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο που επιτυγχάνεται καθημερινά χάρη στη συμβολή και την αφοσίωσή του προσωπικού της Ελληνικής.

Πηγή: BRIEF

Home