Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί μυρίζει άσχημα στη Λάρνακα - Απελπισμένοι οι Σκαλιώτες

Offsite Team
- 12.10.2021

Γιατί μυρίζει άσχημα στη Λάρνακα - Απελπισμένοι οι Σκαλιώτες

Αφόρητη η κατάσταση κυρίως το βράδυ - Τι λέει ο Δήμος

Αφόρητη είναι η κατάσταση στην πόλη Λάρνακας τις τελευταίες  ημέρες. Η μετακίνηση κοπριών που γίνεται από κτηνοτρόφους στις περιοχές Δρομολαξιάς και Μενεού προκαλούν έντονη δυσοσμία στην πόλη με το πρόβλημα να εντείνεται το βράδυ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως εξήγησε στέλεχος του Δήμου κτηνοτρόφοι προβαίνουν σε λανθασμένη μετακίνηση κοπριών από χοιροστάσια και μάντρες ώστε να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα για τη γη τους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως μας λέχθηκε τις τελευταίες μέρες υπάρχουν συνεχή παράπονα από κατοίκους της Λάρνακας προς τη Δημοτική Αρχή, κυρίως από κατοίκους τς περιοχής Φανερωμένης. Στελέχη του Τμήματος Γεωργίας προέβησαν ήδη σε συστάσεις προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε και ανακοίνωση:

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι η δυσοσμία που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες στη Λάρνακα, οφείλεται στην μετακίνηση κοπριάς από κτηνοτροφικά υποστατικά της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας και η τοποθέτηση της σε χωράφια από τους γεωργούς. Τα χωράφια αυτά βρίσκονται εκτός δημοτικών ορίων Λάρνακας και ο Δήμος δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε μέτρα.

Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Τμήμα Γεωργίας, Τμήμα Περιβάλλοντος και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες) για το σοβαρό πρόβλημα οχληρίας που δημιουργείται στην πόλη μας για να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα εναντίον αυτών που δεν εφαρμόζουν τη σωστή διαδικασία διάθεσης της κοπριάς και στο άμεσο όργωμα του χωραφιού.  

Home